KB värvar 19-årig anfallare från AIK: ”En kille med näsa för mål”

Lennart SandahlNyheter, Senior

På lördag drar division 2 igång igen efter sommaruppehållet. I Karlbergs BK kommer ett nytt namn finnas till Pierre Gallos förfogande. KB är överens med AIK om ett lån av anfallaren Alan Naib, 19 år.

Inför omstarten av division 2 Norra Svealand har Karlbergs BK sett om sitt hus och hittat en anfallsförstärkning i AIK.

19-årige Alan Naib har spelat i klubbens akademi sedan 2011 då han anslöt från IFK Viksjö. Under våren var han utlånad till Akropolis i division 1, men väljer nu att fortsätta säsongen i den rödvita tröjan på Kungsholmen. Naib har ett erkänt öga för att hitta nätet och har mellan 15-17 års ålder representerat de svenska pojk- och juniorlandslagen vid sju tillfällen.

– Vi är väldigt glada över att Alan Naib och AIK väljer att satsa på spel i Karlbergs BK den här hösten. Jag har sett Naib i AIK:s tipselit och vet att det är en kille med näsa för mål. Vi har ofta dominerat matchbilderna, både sett till bollinnehav och chanser, men inte alltid lyckats förvalta detta. Med Alan i laget får vi ytterligare ett vapen framåt, säger KB:s sportchef Lennart Sandahl.

Redaktionen passade på att stämma av läget med Alan inför de täta hemmamatcherna mot Gamla Upsala (lördag), just Akropolis (svenska cupen, onsdag) och Syrianska Kerburan (nästa lördag).

Välkommen till KB! Hur kommer det sig att du valde spel i Kungsholmens stolthet?

– Tack så mycket! Jag valde KB eftersom att klubben har utvecklingspotential vilket passade mig perfekt som alltid strävar efter att bli bättre. Laget har väldigt bra individuella spelare och ju bättre vi lär känna varandra på planen desto längre kan vi bära laget mot toppen! Tränaren Pierre är även en faktor till att jag valde just KB. Han har själv varit fotbollspelare på hög nivå så han vet vad som krävs och vad vi behöver slipa på, jag gillar hans filosofi.

För alla supportrar som inte sett dig spela. Kan du beskriva dig själv som anfallare?

– Passa mig bollen så blir det mål! Haha skämt o sido, jag är en spelare som hjälper laget mycket, både när det gäller defensivt och offensivt. Jag har en stark vänsterfot som alltid har siktet på mål, även bra med högern som jag brukar avlossa med. Är kombinationsstark, gillar och kombinera. För att beskriva mig bättre som fotbollsspelare så visar jag det på planen.

/red