KB värvar back från Djurgården

kb-redNyheter, Senior

Karlbergs BK förstärker defensiven. Försvararen Daniel Johnsson ansluter från DIF U19.

Daniel Johnsson, 20, har gått hela vägen i Djurgårdens akademiverksamhet via U17 och U19 upp till U21-laget. I vintras var han nära division 1-laget Akropolis IF, men efter halva försäsongen valde parterna ömsesidigt att hitta en bättre utvecklingsmiljö. Då föll valet på Karlbergs BK. Johnsson har tränat med KB sedan förra veckan och debuterade i lördagens träningsmatch mot Newroz FC.
KB:s backbesättning har varit tunn i träningsmatcherna då både Michael Jahn och Alexis Kousis dragits med skador.
– Daniel var tidigt på vår radar men jagades samtidigt av klubbar högre upp i systemet. Men till slut blev det ändå att våra vägar möttes. Det är vi glada för. En spelskicklig försvarsspelare med en väldigt bra karaktär. Vi ser fram emot att se honom utvecklas vidare i KB-tröjan, säger KB:s sportchef Lennart Sandahl.

Tränaren Kalle Karlsson säger:
– Daniel är en spelare som stämmer väl in i den profil vi söker. Han är välskolad och utvecklingsbar. Direkt när man träffar honom känner man att det är en seriös person som passar väldigt bra i vår ambitiösa trupp. Han känner flera av våra spelare och har redan smält in i gruppen på ett fint sätt.

Foto: Dif.se