KB värvar back från Superettan

kb-redNyheter, Senior

Superettan.se

Karlbergs BK har gjort klart med ytterligare en ung, lovande spelare. Denna gången är det Alexander Hedman, 20, från IK Sirius som tar steget till KB.

KB gjorde nyligen klart med mittbacken Michael Jahn, som lånas ut från allsvenska Djurgårdens IF under hösten. Nu har KB lagt beslag på Alexander Hedman, som ansluter från Superetta-laget IK Sirius. Hedman, som bryter sitt treårskontrakt med Uppsalaklubben, har hunnit genomföra en träning med KB. På tisdagen gjorde han sitt sista pass med Sirius och tog farväl av lagkamraterna.
– Vi pratade med Alexander i vintras och var intresserade. Sedan fick han kontrakt med Sirius och då gjorde han helt rätt val som tog chansen i Superettan. Nu har han inte fått den speltid som han önskat och då har vi dykt upp som ett bra alternativ inför hösten. Det är vi väldigt glada för. Vi får en kvick, frejdig ytterback som kommer bli ett fint tillskott, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.

Alexander Hedman, som tidigare spelat för AIK U19, gjorde två inhopp i Superettan för Sirius i år. I våras fick han problem med en fotskada. Nu är den läkt och Hedman är redo att ta ny sats i KB och division 2 norra Svealand.
Sportchefen Lennart Sandahl säger:
– Jättekul att Alexander Hedman väljer Karlbergs BK som nästa klubbadress. Vi har de två senaste åren arbetat aktivt med att locka yngre, talangfulla spelare till oss. Killar som vill träna hårt för att ta nästa steg i sina fotbollskarriärer. Att vi lyckats få in både Michael Jahn från Djurgården och Hedman från Sirius i sommar, tycker jag berättar att vi som förening går åt rätt håll just nu.
Alexander Hedman blir spelklar till lördagens match mot Västerås IK.

Namn: Alexander Hedman.
Född: 1996.
Position: Försvarare.
Moderklubb: Stuvsta IF.
Övriga klubbar: AIK, IK Sirius.