KB värvar division 1-meriterad mittfältare

kb-redNyheter, Senior

Karlbergs BK har landat ett tungt nyförvärv inför seriestarten i division 3 östra Svealand. Mittfältaren Filip Mårtensson, 25, blev på torsdagen klar för KB.

Filip Mårtensson tränade med KB redan i november. Nu har han bestämt sig för att ansluta till laget inför säsongen i trean.
– Jag har haft ett väldigt gott öga till Filip ända sedan jag själv mötte honom med Östersunds FK i division 1. Då var han en av Västerås SK:s bästa spelare. Nu när jag lärt känna honom mer råder det inga tvivel om att han kan bli en av våra viktigaste spelare 2015, säger sportchefen Lennart Sandahl.

Filip Mårtensson har tidigare representerat Västerås SK och var ordinarie som mittfältare när laget vann division 1 och nådde superettan 2010. Efter det fortsatte karriären i division 2 i Skiljebo SK. Mårtensson, som är fostrad i Surahammars FK (debut i division 4 redan som 14-åring), ansluter från Atlético Nacka i division 5.
– Filip är en klasspelare på den här nivån, oerhört trygg med bollen och har god speluppfattning. Dessutom kombinerar han teknik med hårt arbete. Han höjer nivån både på träning och match, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.

KB spelar genrep mot Haninge/Brandbergen på lördag kl 14.00 på Torvalla IP.