KB värvar försvararen Sitapha Ndure

Lennart SandahlNyheter

Karlbergs BK förstärker försvarslinjen inför hösten. Sitapha ”Sigge” Ndure går från division 4-klubben Spånga till KB. 22-åringen är spelklar till matchen mot Sundbybergs IK på lördag.

Vasalundsfostrade Ndure har tidigare spelat division 2-fotboll i Konyaspor och är en spelare som KB-tränaren Kalle Karlsson hade koll på sedan innan.

– Sitapha är en spelskicklig och aggressiv försvarare, jag minns honom från våra möten med Konyaspor 2014. Han visade redan på första träningen att han har division 2-nivån i sig. Nu handlar det bara om att få träna kontinuerligt i vår div 2-miljö så kommer tempot komma tillbaka. Att han kan användas både som mittback och ytterback gör att han blir ett nyttigt tillskott för oss, säger han.

Sportchefen Lennart Sandahl är glad över att kunna spetsa till konkurrensen i backlinjen.

– ”Sigge” har visat framfötterna från den första träningen han gjorde med oss, och vi har goda referenser på honom från tidigare klubbar. Vi får in en lagspelare som jobbar hårt både i träning och match. Det ska bli kul att se honom i höst, för det märks att det är en spelsugen kille som nu växlar upp fotbollssatsningen igen, säger han.

Sitapha Ndure är spelklar till lördagens hemmamatch mot Sundbybergs IK med start klockan 14.00 på Stadshagens IP.

Karlbergs BK vill passa på att tacka Spånga för en smidigt skött övergång.

/Red