KB värvar från division 1

kb-redNyheter, Senior

Karlberg värvar från division 1-laget Vasalund IF. På tisdagen skrev målvakten Viktor Segerström, 21, på övergångshandlingarna.

Viktor Segerström tog sig upp genom Vasalunds ungdomsled och debuterade i division 1 Norra 2012. Sedan dess har han tillhört a-truppen och konkurrerat om platsen som förstemålvakt. Förra säsongen blev det fyra matcher i division 1.
Nu har 21-åringen bestämt sig för att ta steget till Karlberg. En fin förstärkning för KB.
– Viktor är ett riktigt bra tillskott till truppen och målvaktsbesättningen. Han ger oss en konkurrenssituation på målvaktssidan som inte många klubbar i serien har, säger assisterande tränaren och målvaktstränaren Roger Svensson.
Och fortsätter:
– Viktor är en väl skolad målvakt med en mängd kvaliteter som en målvaktstränare har på önskelistan. Fina händer och fötter, samtidigt som det är en väldigt trevlig individ att jobba med. En bra karaktär som passar in i lagbygget.

Karlberg har tidigare värvat mittbacken Sean Sabetkar, 19, från Vasalund. Tränaren Kalle Karlsson säger om utbytet:
– Vi har byggt upp en bra relation med Vasalund sedan vi släppte Filip Lagerstedt gratis förra sommaren. Det innebär att vi både kan få spelare uppifrån som söker speltid, som Viktor och Sean, men vi kan också skicka spelare uppåt som är redo att ta nästa kliv i sin karriär. Vi vill vara ett avstamp för unga spelare som blickar mot division 1.

/red