KB värvar målvaktstalang

kb-redNyheter, Senior

Simon Lundberg. Foto: Bergnäsets AIK.

Karlbergs BK förstärker på målvaktssidan. Simon Lundberg från IFK Luleå och Bergnäsets AIK är överens med KB.

Simon Lundberg har tränat med både KB och division 1-laget Vasalund sedan försäsongen drog igång i januari. Den 19-årige målvaktstalangen fick ett kontraktsförslag från Vasalund men har nu valt att ansluta till Karlberg.
– Vi har länge varit beredda på att Fernando Carrillo Iglesias skulle lämna oss för spel i högre division. Under den här tiden har Simon Lundberg växt fram som vårt förstealternativ som ersättare. En ung, välskolad målvakt som redan fått känna på division 2-spel uppe i Luleå. Var länge aktuell för Vasalund i ettan men till slut kunde alla parter enas om att KB blir ett bra första steg för Simon i Stockholmsfotbollen, säger sportchefen Lennart Sandahl.
Simon Lundberg tillhörde tidigare IFK Luleå i division 1, men lämnade inför säsongen 2015 för Bergnäsets AIK i division 2 Norrland.
– Simon började träna med oss efter rekommendation från U21-landslagstränaren Andreas Pettersson, som även har en tränarroll i division 1-laget IFK Luleå.

KB-tränaren Kalle Karlsson säger:
– Det känns bra att vi få in ännu en ung, lovande och utvecklingsbar spelare som kommer att höja ambitionsnivån ytterligare i truppen. Simon har fin potential och med (målvaktstränaren) Roger Svenssons hjälp tror vi att han får en bra miljö hos oss.

Namn: Simon Lundberg.
Född: 1996.
Position: Målvakt.
Moderklubb: Bergnäsets AIK.
Kom från: Bergnäsets AIK.