KB värvar meriterad ytter

kb-redNyheter, Senior

Karlbergs BK förstärker offensiven. På onsdagskvällen blev det klart att Sunday Abohwo, 26, spelar för KB kommande säsong.

Det är en välmeriterad spelare som ansluter till KB inför återkomsten i fotbollstvåan. Sunday Abohwo har spelat runt 90 matcher i division 1 för Valsta Syrianska och Väsby United. Han har även gjort VM-kvalmatcher för Nigerias U21-landslag. Senaste klubb han representerade i Sverige var Akropolis.
– Det är en begåvad spelare som har varit på högre nivå och vill tillbaka dit, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
– Sunday kan spela både offensiv mittfältare och anfallare. Han är irrationell och har en förmåga att skapa oreda i motståndarnas straffområde.

KB:s sportchef Lennart Sandahl säger:
– Sunday har bevisat att han fortfarande håller hög klass. Han kommer göra mycket nytta med sin fina fysik och kyla i sista tredjedelen. Han kan både assistera och skapa målchanser på egen hand. Jag tror Sundays erfarenhet och ödmjuka inställning blir viktig för laget, och vi hoppas ge honom den skjuts i karriären han letar efter.

Sunday Abohwo, som kommer att spela i tröja nummer 17, blir spelklar lagom till nästa veckas cupmatch mot IFK Aspudden-Tellus.

***
I dagarna blev det även klart att Emrah Yildirim och Marwan Ibrahim lämnar KB. Vi tackar Emrah och Marwan för deras insatser och önskar dem lycka till kommande säsong!