KB värvar mittfältare från Akropolis

kb-redNyheter, Senior

Karlbergs BK fyller på i truppen. I söndags, dagen efter premiärsegern mot Sundbybergs IK, blev mittfältaren Aaron Kabondo klar för KB.

Aaron Kabondo, 20, har tidigare spelat för AIK:s U19-lag. Förra säsongen representerade han Akropolis IF. Det blev nio framträdanden i division 1 ifjol, varav en match från start i mötet med Vasalund (0–0).
Aaron Kabondo har tränat med KB en månad, men drabbades av ett bakslag då han blev lårskadad i en träningsmatch före träningslägret i Turkiet.
– Skadan gjorde att det hela drog ut på tiden. Men sedan Aaron började träna med oss igen har vi sett att det finns en potential hos honom. Han har intressanta egenskaper med sin fysik och driv i steget i kombination med en spelskicklighet. Han ligger lite efter med försäsongsträningen så han behöver lite tid för att komma i toppform , säger KB-tränaren Kalle Karlsson.

Sportchefen Lennart Sandahl säger:
– Aaron har bevisat för oss att han både har rätt attityd och kvaliteterna som krävs för att spela i Karlbergs BK. När Aaron kommer in i laget och hittar sin roll på planen tror jag att han kommer göra oss stor nytta i division 2 med sin fysik och starka passningsspel. Vid seriestarten har vi en snittålder på 22,2 år i truppen och det känns väldigt roligt att jobba med så många spelare som har framtiden för sig.

Namn: Aaron Kabondo.
Född: 1996.
Position: Mittfältare.
Kommer från: Akropolis IF.