KB värvar talang från AIK: ”Passar i vår profil”

kb-redNyheter, Senior

Karlbergs BK fortsätter att förstärka truppen inför nästa säsong i fotbollstvåan. Nästa man in är Melker Antonson, 19, från AIK.

Melker Antonson inledde fotbollskarriären i Stuvsta IF. Som elvaåring anslöt han till AIK och där tillhörde han den vassa 99-kullen med bland andra Alexander Isak. Antonson gjorde resan upp genom akademin till U19. I februari fick han följa med på a-lagets träningsläger till Dubai och yttermittfältaren gjorde några framträdanden under Rikard Norling i träningsmatcher. Inför seriestarten lånades Antonson ut till Vasalund. Under hösten var han tillbaka i AIK U19. Nu tar han steget till Karlbergs BK.
– Han är snabb, dubbelfotad och användbar i flera positioner. Vi gillar Melker både som spelare och person. Jag tror och hoppas att han snabbt kan växa in till en vass seniorspelare hos oss, säger sportchefen Lennart Sandahl.

– Melker är en välskolad, tempostark spelare som både kan löpa upp ytor för sig själv och för andra. Vi behövde inte fundera särskilt länge för att se att det här är en spelare som passar in i vår profil, säger Kalle Karlsson, tränare i KB.

FAKTA
Namn: Melker Antonson. Född: 1999. Position: Yttermittfältare. Moderklubb: Stuvsta IF. Övriga klubbar: AIK, Vasalund (lån).