KB värvar unga talanger från AIK

kb-redNyheter, Senior

Karlbergs BK har gjort klart med två unga, spännande spelare från AIK.

Det är Mathias Karelius och Ivan Dahlbeck som förstärker KB, båda födda 1995. Karelius är offensiv mittfältare, och Dahlbeck kommer in och konkurrerar på målvaktsposten.
Båda spelarna tillhörde AIK:s U19-lag under fjolåret och har sedan säsongens slut letat nästa steg i sin fotbollsutveckling. Såväl Karelius som Dahlbeck var aktuella för AIK:s samarbetsklubb Vasalund i division 1. Till slut föll valet ändå på Karlbergs BK:s nystart i trean.
KB:s huvudtränare Kalle Karlsson säger om förstärkningarna:
– Ivan är en mycket lovande målvakt, reaktionssnabb och modig i sitt spel. Han passar perfekt in i vår strategi att värva unga, utvecklingsbara spelare.
– Mathias är en talang som har nosat på hög nivå. Han är kvick, teknisk och duktig i en-mot-en-spelet. Med rätt utveckling kan han nå långt.

Även herrlagets sportchef, Lennart Sandahl, är nöjd med tillskotten.
– Det känns väldigt roligt att få in ännu fler unga och hungriga spelare i en redan spännande trupp. Både Ivan och Mathias har fina egenskaper som kommer tillföra oss mycket både på planen och i omklädningsrummet. Tycker att båda har potential för spel högre upp i seriesystemet. Sedan är det alltid bra med ökad konkurrens. Det gör att spelarna tvingas pressa sig själva varje träning.
– Måste även berömma vår mittback Sean Sabetkar (ny från Vasalund) som spelat med både Mathias och Ivan tidigare i AIK. Han låg på sina polare att välja KB vilket i slutändan gjorde mitt jobb ganska enkelt.

KB:s nästa match spelas mot Vallentuna borta på Vallentuna IP 1 på lördag 2 maj kl 14.00.

/red