KB – Vasastan BK 4–1

kb-redMatchreferat 2015, Senior0 Comments

Karlbergs BK besegrade Vasastan BK i träningsmatchen på söndagen.

Karlberg tog tag i spelet direkt i morgonmötet med Vasastan BK, nykomling i division 4.
Ledningsmålet kom efter knappt tio minuters spel när Atilla Köksal vackert skruvade in en frispark.
Det andra målet kom också på frispark. Vänsterbacken Anders Lindskog slog in ett inåtskruvat inlägg från högerkanten som studsade hela vägen in i mål.

Till andra halvlek gjorde KB åtta byten. De nya, pigga spelarna satte fart direkt och gjorde två snabba mål. Först Mathias Sundberg efter en målvaktstavla och sedan Michael Grims efter en fin framspelning från Ömer Erdal.
– Vi har tränat hårt i veckan och kört 3 bollpass och 3 styrkepass, senast 60 min match igår. Så det syns att vi inte har de där rappa benen. Vi har jobbat lite med organisationen i veckan och det tycker jag såg klart bättre ut, både i anfall och försvar. Passningsspelet sitter inte riktigt än, så vi slår bort en del passningar och får lite omställningar på oss, men det är inget som oroar så här tidigt på säsongen, säger tränaren Richard Karlsson.
Var det något du var speciellt nöjd med?
– Att vi drar isär laget så pass mycket i anfall och vågar slå de lite svårare passningarna centralt. Så det var kul att se några lyckade uppspel idag. Vi kunde även se tydligare linjer i vårt försvarsspel.
– Sedan ska vi komma ihåg att vi återigen luftar alla tillgängliga spelare och matchar i stort sett två olika elvor. Truppen börjar ta form och det känns bra att alla kan ta över en roll, utan att det sänker kvalitén.
Richard Karlsson plussade extra för junioren Måns Sörensen, 18, som gjorde en stark insats som defensiv mittfältare i andra halvlek.
– Jättekul att Måns går in på mittfältet och tar för sig så mycket.

Nästa match spelas söndagen den 16 februari mot Andrea Doria på Stadshagen kl 16.

Karlbergs BK–Vasastan BK 4–1 (2–0)
Mål, KB: 1–0 Atilla Köksal (9), 2–0 (33) Anders Lindskog, 3–0 (47) Mathias Sundberg, 4–0 (51) Michael Grims (Ömer Erdal).