KB – Västerås 4-2

kb-andersMatchreferat - tidigare år, Senior0 Comments

2013_KB-VIK

Ruan Carlos Da Silva Cantilio blev tremålsskytt mot Västerås. Foto: Anders Jansson

Karlbergs BK tog några mycket viktiga poäng idag då laget besegrade Västerås hemma med 4-2 (2-1). Stor matchhjälte blev Ruan Carlos Da Silva Cantilio som gjorde ett hattrick.

– Äntligen en seger! Så var känslan i omklädningsrummet efteråt. Det har vi kämpat hårt för. Speciellt nu under hösten då uddamålsförlusterna med baklängesmål i slutminuterna har avlöst varandra, konstaterar assisterande tränaren Roger Svensson.

Matchen började inte bra för KB. Redan i den andra matchminuten tog gästerna ledningen men innan tio minuter var spelade hade Ruan Carlos Da Silva Cantilio prickat in sitt första mål för dagen.

– Starkt av oss att komma tillbaka. Vi var toktaggade inför matchen och revanschsugna efter alla snöpliga poängtapp under hösten, sa lagets tränare Mikkel Jensen efter matchen.

Mikkel var synbart lättad efter segern.

– Onödigt av oss att släppa in dem i matchen efter 4-1. Det blev riktigt nervöst tyckte Mikkel. Västerås reducerade via straff till 2-4 och efter det hade de ett klockrent skott i stolproten, helt utan chans för KB:s målvakt Simon.

Men vinst blev det till slut. Därmed klev KB upp på samma poäng som västmanlänningarna samtidigt som Enköping förlorade hemma mot Syrianska IF Kerburan med 1-2 och förlorade viktiga poäng i bottenstriden.

Det har gått trögt med målskyttet under hösten men i lördags lossnade det, Roger

– Äntligen får vi till målskyttet, där vi trycker dit fyra mål. Max för hela säsongen har varit två i en match, men nu fick vi verkligen utdelning. Ruan Cantillo gör sina tre och så trycker Oliver in en boll efter hörna.

Mycket skön vinst för alla oss inblandade. Speciellt med skador och sjukdomar på Turgay, Atilla, Grims, Gustav, Johannes, Francis, Altman, etc.

– Segern ger oss arbetsro under veckan, men vi vet att vi inte är klara riktigt ännu. Vi behöver minst sju poäng till från de fem matcher som är kvar utav serien för att på egen hand ha klarat av kontraktet.

Det skall vi verkligen kämpa fö, och vi börjar i veckan med träningarna, samt med matchen mot Syrianska Kerburan på lördag i Västerås, avslutar Roger.

Laget: Simon Röse –  Youssef Lahlou (Petter Falkenstrand, 67:e), Oliver Lee Gilford, Ted Fontér, Anders Lindskog – Jonathan Partin (K), Jonathan Ederström –  Måns Sörensen, (Ömer Erdal, 29:e), Richard Joseph Ntirugelegwa (Daniel Thelin, 57:e), Christofer Garofalo – Ruan Carlos Da Silva Cantilio.

Målen:

0-1  (2) Gabriel Medina
1-1  (7) Oliver Lee Gilford
2-1 (17) Ruan Carlos Da Silva Cantilio
3-1 (52) Ruan Carlos Da Silva Cantilio
4-1 (57) Ruan Carlos Da Silva Cantilio
4-2 (87) Philip Fredriksson (straff)

/red