KB – Västerås IK 1–3

MelkerMatchreferat 2014, Senior0 Comments

KB-Vasteras_630

Karlbergs BK föll i det viktiga sexpoängsmötet med Västerås IK på lördagen (1-3).

Karlberg inledde nervöst och fick inte alls till spelet första kvarten. Västerås skapade ett par halvfarliga lägen vid fasta situationer och 0–1 kom efter en hörna där KB-försvaret missat i markeringen.
Efter målet vaknade hemmalaget till liv och tog över mer och mer. Före paus skapade KB tre-fyra heta kvitteringschanser. Ivan Förlin nådde sånär fram på ett inspel snett inåt bakåt från Mathias Sundberg, Sundberg nickade precis utanför, Sebastian Silva curlade ett skott precis över och Bryan Massa tog sig till ett bra skottläge.

1-1 kom istället omgående efter paus. Mohcine Tichout, som ersatte Cwa Rugumayo, drog upp ett anfall där bollen letade sig fram till Bryan Massa, som forcerade in sitt första mål i KB-tröjan.
KB var på gång och ägde spelet.
Men istället för 2–1 när Mathias Sundberg bröt in från kanten och avslutade kom 1–2 i den 54:e minuten när VIK fick frispark och Philip Fredriksson skruvade in den elegant över muren.
Karlberg tryckte på i andra halvlek och skapade flera kvitteringsmöjligheter. VIK fick kontringsspela och hade också lägen att avgöra matchen. 1-3 kom via en omställning i den 81:a minuten.
Vänsteryttern Mathias Sundberg var mest framträdande hos KB.

Nästa match för KB spelas hemma mot Strömsberg på lördag.

Karlbergs BK–Västerås IK 1–3 (0–1)
Mål, KB: 1-1 (46) Bryan Massa.

/red