KB – Västerås IK 6–1

kb-redMatchreferat 2016, Senior

Sunday Abohwo sysselsätter Västerås försvarare. Foto: Anders Jansson

Karlbergs BK bjöd på målfest i lördagens division 2-möte med Västerås IK.

Inledningen på matchen var lite trevande och hemmalaget hade svårt att få rytm i sitt spel. I den17:e minuten bröts dödläget när nyförvärvet Alexander Hedman drev upp bollen, hittade Sunday Abohwo vars inspel styrdes i eget nät av Västeråsförsvaret. Gästerna replikerade med 1–1 när Nikola Durovic elegant lyfte in bollen i en båge i bortre krysset. Bara tre minuter senare fick KB straff sedan en boll träffat armen på en VIK-back. Modou Gassama placerade den behärskat i nät.
– Vi är inte nöjda med vår första halvlek. Vi fick mer än vi förtjänade sett till vårt spel. Sista kvarten i första halvlek var något bättre, då började vi hitta det tempot och de ytor vi vill åt, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.

I andra halvlek var KB klart bättre från start och dominerade spelmässigt. Robiel Mecconen och Modou Gassama hade varsitt gyllene läge att sätta 3–1 men det dröjde till 73:e minuten då Modou Gassama nickade in 3–1 på Sebastian Bergenheims inlägg. 4–1 var ett solonummer av planens lirare Sunday Abohwo och 5–1 kom när Abohwo mötte Bergenheims inspel på volley. På tilläggstid forcerade inhopparen David Lividikos in 6–1.
– Siffror blev lite väl stora i och med att det rann i väg på slutet. Andra halvlek är vi nöjda med och den tar vi med oss till nästa match.
Kalle Karlsson berömde mittbacken Sean Sabetkar, tvåmålsskytten Sunday Abohwo och inhopparen Sebastian Bergenheim.

Karlbergs BK–Västerås IK 6–1 (2–1)
Mål: 1–0 (17) Självmål, 1–1 (24) Nikola Durovic, 2–1 (28) Modou Gassama (straff), 3–1 (73) Modou Gassama (Sebastian Bergenheim), 4–1 (81) Sunday Abohwo (Sean Sabetkar), 5–1 (88) Sunday Abohwo (Sebastian Bergenheim), 6–1 (91) David Lividikos (Sunday Abohwo).
Publik: 90.