Rinkeby United–KB 4–6

kb-redMatchreferat 2015, Senior

christofergarofalo3-1
Christofer Garofalo gjorde alla KB:s tre mål mot Rinkeby United. Foto: Anders Jansson

Karlbergs BK är vidare till semifinal i Stockholms Cup efter straffvinst mot Rinkeby United på Stadshagen på onsdagen.

Rinkeby United, till vardags i division 7, hade fem handikappstraffar före avspark. Tre av dem överlistade Paul Lindqvist i KB-målet, vilket innebar att Rinkeby ledde med 3–0 när matchen sparkades igång.
KB slarvade inledningsvis och hade svårt att hålla upp bolltempot. Efter en kvart satte Christofer Garofalo en första reducering till 3–1. Garofalo, för dagen striker, prickade in 3–2 i den 39:e minuten framspelad av Ivan Förlin.
Andra halvleken inleddes med att Rinkeby stack upp och skapade en het målchans. Fem minuter in på halvleken fullbordade Christofer Garofalo sitt hattrick och KB var ikapp. Men segermålet uteblev. trots två ribbskott av Mohcine Tichout och en del farliga avslut från nära håll stod Rinkeby emot, inte minst tack vare fint målvaktsspel.
Matchen fick avgöras på straffar och där hade KB aningen mer kyla. Paul Lindqvist räddade två av Rinkebys försök och Ivan Förlin kunde avgöra och skjuta Karlberg till semifinal.

Rinkeby United–Karlbergs BK 3-3 (4–6 efter straffar)
Mål, KB: 3–1 (15) Christofer Garofalo, 3–2 (39) Christofer Garofalo (Ivan Förlin), 3–3 (50) Christofer Garofalo (Anders Lindskog).
Straffar, KB: Mohcine Tichout (mål), Christofer Garofalo (mål), Edwin Ekholm (miss), Ivan Förlin (mål).
Publik: ca 200.

/red