KB:s 04:or får testa seniorträning

kb-redNyheter, Senior

I februari 2015 gjorde KB:s a-lagstränare Kalle Karlsson ett gästspel och ledde en träning för KB:s P04:or i Spångahallen (infällda bilden). I tisdags, drygt fyra år senare, lyfte han för första gången upp en av dem, David Masoliver (till höger), i träning med seniorlaget. Foto: Ida Wiberg

KB:s herrlag bjuder in ungdomsspelare att få en första smak av seniorfotboll. Varje tisdag kommer spelare från P04 få chansen att träna med a-laget.
– Vi i P15 är oerhört glada över möjligheten att våra spelare får tillfälle att träna med a-laget redan i så unga år, säger tränaren Jens Grönlund.

Linus Gidlöf, 16 år, fanns med på bänken i seriepremiären mot Hudiksvalls FF och har lyfts upp för att träna permanent i a-laget kommande veckorna. Men han var inte den yngsta spelaren på träningen i tisdags. Det var David Masoliver, 14 år (fyller 15 i oktober), som spelar för KB:s duktiga P15-lag.
Hans medverkan var en del i en ny satsning där en-två spelare från P15-laget varje vecka ska få delta i första delen av en seniorträning.
– Jag läste om Valencia, att alla spelare i 14-årslaget fått möjlighet att träna med a-laget och tyckte att det var en grej vi kunde testa här. Nu föll det sig så att vi delar plan med P04 på tisdagar så då var det bara att köra igång. Faller det här väl ut så kan P05:orna få samma möjlighet nästa år och 06:orna nästkommande år, säger KB:s tränare Kalle Karlsson.
– Vi hoppas att det ska gynna hela P04-gruppen, att det fokus och den koncentrationsnivån som vi har i seniormiljön kan smitta av sig och inspirera våra unga spelare och därigenom höja träningsnivån i deras vardag.

Jens Grönlund, tränare för P04, säger:
– Vi i P15 är oerhört glada över möjligheten att våra spelare får tillfälle att träna med a-laget redan i så unga år. Förutom att de får känna på vilket tempo och fokus som krävs för seniorfotboll på en hög nivå, bygger detta också viktiga broar mellan a-lag och ungdomslagen. Våra spelare har höga ambitioner och ser KB:s a-lag som ett steg i deras karriär. Nu får de också en möjlighet att visa upp sig för både tränarstab och spelare i a-laget. Denna satsning är unik i mina ögon, och ytterligare en anledning till att ambitiösa spelare ska välja Karlberg framför andra föreningar. Stort tack till både tränare och spelare i a-laget som gör detta möjligt!