KB:s ”double deal” på deadline day

kb-redNyheter, Senior

Karlbergs BK förstärker truppen inför säsongen i division 3. På måndagen – deadline day – knöt klubben till sig två lovande försvarare.

KB har varit på jakt efter nya mittförsvarare sedan Oskar Sewerin bestämt sig för att flytta till USA, Alexander Öhman tagit sabbatsår och Gustav Hedberg rehabiliterar sig från skada.
Nu har klubben hittat två vassa förstärkningar.
Sean Sabetkar, 19, och Gijs Niehe, 23, är överens med klubben.
Sabetkar, senast i Vasalund, har tränat med Karlberg i januari och övertygat på lagledningen. Han jagades av flera andra klubbar, bland annat från division 2, men valet föll på KB.
– Sean passar perfekt in i den profil på spelare som vi vill knyta till oss. Han är ung, talangfull och siktar uppåt. Förhoppningsvis kan vi ge honom plattformen att ta nästa steg i sin karriär, säger tränaren Kalle Karlsson.

Holländaren Gijs Niehe har själv hört av sig till KB. Den 23-årige försvararen/mittfältaren har flyttat till Sverige för att studera, men kommer att bli ett nyttigt tillskott:
– Han har imponerat på träningarna både med spelmässig kvalitet och proffsig attityd, säger Kalle Karlsson.
Gijs Niehe:
– Det ska bli kul att få uppleva en ny fotbollskultur efter att ha spelat i Holland och USA.

Karlbergs sportchef Lennart Sandahl säger:
– Vi är otroligt glada att två så pass seriösa och duktiga fotbollsspelare känner att vår division 3-klubb är rätt miljö för dem att utvecklas ytterligare i sin fotbollskarriär. På kort tid har såväl Gijs som Sean visat att de kommer vara stora tillgångar i truppen. Både på planen och i omklädningsrummet.

IN ENGLISH (for our new fan base in Netherlands):

Karlbergs BK stroke a double deal on deadline day. Two talented defenders, Sean Sabetkar and Gijs Niehe, have joined KB.

Oskar Sewerin‘s move to United States, Alexander Öhman’s decision to take a break from football and Gustav Hedberg’s long-term injury left Karlberg a little bit short in defense for the upcoming season in division 3 Östra Svealand.
Now the club has got two useful additions on board in Sean Sabetkar, 19, and Gijs Niehe, 23.
Sabetkar has trained with the team in January and impressed the coaching staff. The 19-year-old centre-back had the choice over a plethora of clubs, two of them in division 2, but has agreed terms with KB.
– Sean’s profile fit in perfect in our philosophy. He’s young, talented and wants to reach a higher level. Hopefully we can give him the platform to take the next step in his career, manager Kalle Karlsson said.

Dutch Gijs Niehe contacted KB. The 23-year-old defender/midfielder has moved to Sweden for studying. He’s played for Amsterdam FC and will inject some life into his new club.
– He has impressed in training. He’s a ball-playing centre-back or defensive midfielder who will be an important asset in our squad. He also seems to be a wonderful character so I’m sure he will fit in the team on and off the pitch, Kalle Karlsson said.
Gijs Niehe said:
– I’m looking forward to experience a new football culture after playing in Holland and US.

Karlberg’s sporting director Lennart Sandahl said after the deal was closed:
– We are really pleased that two ambitious players and good footballers feels that our club is the right environment for their development. In a short time both Gijs and Sean has showed that they will be great assets on the pitch but also in the dressing room thanks to their leadership qualities.

/red