Keivan: ”Jag kände mig välkommen direkt”

kb-redNyheter, Senior

För ett par veckor sedan anslöt 23-årige Keivan Keshavarz till Karlbergs BK från Sollentuna FK i division 2. Redaktionen passade på att lära känna ”milanistan” lite bättre innan laget sticker iväg till Turkiet på träningsläger.

Foto: Anders Jansson

Hej Keivan och välkommen till Karlbergs BK! Första intrycket av din tid i klubben?
– Tack! Jag fick redan under min första träning med Karlberg ett bra intryck från både spelare och ledare. Alla här är fokuserade och jobbar hårt för att nå vårt mål denna säsong att ta oss tillbaka upp till division 2. Hoppas jag kan vara med och bidra till vi står där som seriesegrare i oktober.

Beskriv dig själv som spelare!
– Kort sagt ser jag mig själv som en hårt arbetande central mittfältare med en bra blick för spelet. Min främsta styrka är högerfoten i korta och långa spelet samt fysiken i både luften och på marken.

Du har kommit bra in i gänget. Vad har du att säga om stämningen i truppen?
– Absolut, truppen tog emot mig bra och kände mig välkommen redan första träningen. Kände ett antal spelare från tidigare men alla har verkligen fått mig att känna mig välkommen och har snabbt kommit in i gänget. Att ha kul och trivas utanför planen är något som är minst lika viktigt som att trivas på planen. Jag tror att glädjen och sammanhållningen i omklädningsrummet kommer ta oss långt och bidra till starka resultat.

Nu väntar snart åtta dagars värme i Turkiet. Vad är det, förutom värmen, som gör att det är bra att åka på träningsläger med laget?
– Träningsläger är ett bra tillfälle för truppen att svetsas samman ytterligare inför seriestarten. Även att sätta spelidén, nöta på fasta och finslipa det sista är några av delarna ett träningsläger bidrar med. Sedan får vi får inte glömma bort Turkiets goda mat, speciellt baklavan (sliskigt sockrig men god efterrätt red. anm).

Vad har du får personlig målsättning med säsongen?
– Som sagt tidigare hoppas jag vara med och bidra till att laget lyckas. Jag väntar även på att göra mitt första mål för Karlberg och några där till. Samtidigt är det viktigt för mig att alltid försöka att förbättra min spelstil och fortsätta utvecklas. För att vara mer konkret har jag som mål att göra +15 poäng från min mittfältsposition.

Slutligen. Ditt AC Milan har det minst sagt jobbigt i Serie A. Vad behöver Rossoneri göra för att bli en toppklubb igen?
– Ja, som många vet har det inte varit några ljusa tider för oss Milansupportrar de senaste åren. Svårt att sätta fingret på exakt vart det brister i Milan och vad som fått de att gå från främsta laget i Europa 06/07 till att ha blivit ett mittenlag i Serie A åtta år senare. Jag anser att ett stort problem Rossoneri har är ledningen och deras transferstrategi. Milan har inte kunnat ersätta de stora namnen man förlorade från storhetstiden vilket vi ser när vi jämför de två lagen. Istället för Maldini och Nesta har vi Rami och Mexes i backlinjen. Istället för Kaká och Pirlo på mitten har vi Essien och Bonaventura och istället för ”Super-Pippo” och Sheva har vi Menez och Destro. Inget ont om de spelarna men ska Milan kämpa mot de stora i Europa behövs truppen och transferstrategin ses över och inte bara värva in spelare som är gratis eller på lån.
– Jag hoppas på det blir mer förändringar i styrelserummet än det varit på tränarbänken. Jag tror fortfarande inte Filippo Inzaghi är rätt man för jobbet, detta på grund av att jag har saknat att se en tydlig spelidé i Milan under hans ledning. Men jag ser framåt och hoppas att Milan ska ta sig tillbaka och bli ett topplag i Europa där de hör hemma. Forza Milan! Forza Rossoneri!

/red