Kettler vill ta påskledigt med ny seger: ”Kom och kolla!”

RedaktionenNyheter, Senior

Karlbergs BK:s anfallare Marcus Kettler fick vinna mot sin gamla klubb FC Gute. På långfredagen väntar nästa utmaning för honom och KB när Skiljebo besöker Stadshagen klockan 14:00. Hur ser Kettler på den fina säsongsstarten, vilka spelare imponerar på honom, vad är hans målsättning och nyckeln mot Skiljebo?
– Vi har fått en väldigt bra start på säsongen jämfört med förra året, vilket är en stor lättnad faktiskt, säger han.

En stabil inledning på säsongen med två raka segrar mot Hudiksvall hemma och Gute borta, både med 2-0, gör att humöret hos KB-spelarna är på topp just nu.

Men redan på långfredagen väntar nästa svåra utmaning då topptippade Skiljebo besöker Stadshagen. Avspark 14:00!

Här är en intervju med anfallaren Marcus Kettler – som avgjorde mot Hudiksvall – inför matchen!

Seger mot din forna klubb FC Gute. Din bild av matchen? Rättvist resultat?

– Jag njuter fortfarande av vinsten mot dem. En väldigt svårspelad match, och en svår bortamatch överlag. Underlaget är ju inte det bästa såhär års och det gjorde det svårt för båda lagen, kanske speciellt för oss. Tycker annars att det är en chansfattig men jämn match. Tycker resultatet är rättvist i slutändan då vi är det starkare laget sett över 90 minuter även om Gute hade sin period i början av andra.

KB har fått en bra start på säsongen. Hur tycker du att truppen står sig jämfört med förra året?

– Vi har fått en väldigt bra start på säsongen jämfört med förra året, vilket är en stor lättnad faktiskt, hade varit jobbigt att även i år få börja jobba i uppförsbacke redan efter ett par omgångar. Jag tycker truppen är minst lika stark som förra året, vi har blivit av med bra spelare men vi har även fått in nya bra spelare så det går ganska jämnt ut. Känns som truppen blivit tajtare i år också med lite nya härliga personligheter.

Någon spelare som imponerat extra på dig så här långt?

– Än så länge så har en person imponerat på mig mest och nog imponerat på resten av laget också, och det är Edvin Monemi, han har verkligen utvecklats från förra året och tagit väldigt stora steg framåt vilket är väldigt kul att se! Sen har även Morgan (Fehrling) och Pash (Pashang Abdulla) imponerat på mig också, båda är väldigt nyttiga spelare som verkligen är en boost för laget, både på och utanför planen.

Du punkterade premiären mot Hudiksvall med ditt 2-0-mål. Vad har du för målsättning med säsongen?

– Min målsättning för resten av säsongen är såklart att utvecklas så mycket som möjligt och försöka bli bättre för varje träning och match vi genomför. Sett till på planen så vill jag fortsätta göra mål och hjälpa laget på det sättet. Sen vill jag ju också såklart vinna den här serien, vi kvalade förra året och nu känns de som det är dags att ta klivet upp.

Skiljebo hemma på långfredagen i 17-18 gradig värme. Dina tankar om den matchen?

– Skiljebomatchen ska bli väldigt spännande, hört att dem har en del nya spelare men även har kvar några yngre duktiga spelare. Så lite svårt att få en uppfattning om dem hittills. Men om vi spelar vårat spel och gör jobbet så ska det gå vägen.

Varför borde fansen ta sig dit efter påsklunchen?

– Jag tycker fansen ska ta sig dit för att jag ser ingen anledning till att inte göra det. Finns väl inget bättre än sol, värme och väldigt fin fotboll? Kom och kolla, det blir kul!