A-lagsprofiler blir instruktörer på KB Camp v26!

Thomas BahnsonFrån kansliet

KB:s sommarcamp och Octapharma sommarfotbollsskola är två mycket populära årliga arrangemang. Vår ambition för 2015 är att vidareutveckla konceptet, det gör vi dels genom att dela ut ett nytt materialkit som andas mer KB bestående av en röd KB t-shirt, en fotboll och en vattenflaska till alla, men också genom att rekrytera instruktörer med spetskompetens. Detta innebär i sin tur att vi kan använda våra mest erfarna ungdomsledare i sommarfotbollsskolan för de yngre och det är vi mycket glada för.

Med dessa ord kan vi med glädje presentera Kalle Karlsson, huvudtränare i KB:s herrseniorer, och Tor Ranniste, spelare i KB:s herrseniorer, som våra instruktörer under vecka 26.

Kalle och tor Camp v26

Vi träffade Kalle i klubbhuset på Stadshagen och passade på att ställa några frågor:

Du har ett späckat schema i och med att du jobbar som sportjournalist på Aftonbladet och är ansvarig tränare i KB:s herrseniorer, vad fick dig att tacka ja till uppdraget som instruktör på KB:s sommarcamp?
– För det första så brinner jag för ungdomsfotboll och har besökt klubbar både på hemmaplan och utomlands för att se hur de jobbar med spelare i åldern 8-14. Efter att ha gjort gästbesök på ungdomsträningar i KB och fått bra respons så tyckte jag att det här kunde vara kul. Från början av juni brukar jag dessutom gå på långsemester. Samtidigt så pågår division 3 fram till 24 juni så sommarcampen passar bra in i schemat.
Tillsammans med dig har även Tor Ranniste, spelare i KB:s herrtrupp och målskytt i senaste seriematchen, tackat ja till att vara instruktör, vad kan du säga om honom?
– Tor värvades till Karlberg förra sommaren från Värmdö. Han har erfarenhet från division 2-spel och är en bra karaktär som kommer till träningarna med ett leende på läpparna och alltid kör stenhårt. Bara med det ingångsvärdet är han en bra förebild. Jag ser framför mig att han kommer ha riktigt bra hand om ungdomarna och jag vet också att han har ett och annat att lära ut.
Vad kan camp deltagarna förvänta sig vecka 26?
– Upplägget är just nu i planeringsfasen men jag hoppas att det blir en rolig, lärorik vecka med en massa tips och råd om hur deltagarna ska kunna ta sin fotboll framåt. Det är iallafall mitt mål.
Vad ser du fram emot mest med denna vecka?
– Att kunna gå in och instruera spelarna individuellt. Ungdomstränare som ska hålla koll på 20-25 spelare under ett pass har inte alltid tid/möjlighet att jobba enskilt med spelarna dag efter dag. Den här veckan kan vi även lägga vikt vid detaljer.