Klart: André Nader tillbaka i KB: ”Det känns som hemma igen”

RedaktionenNyheter, Senior

André Nader, 21, är tillbaka i Karlbergs BK. Efter säsongen 2017 lämnade han KB för division 1 och Oskarshamns AIK. Inför höstsäsongen är yttermittfältaren tillbaka i den rödvita dressen.
– Jag känner mig betydligt starkare både mentalt och fysiskt, säger han.

Yttermittfältaren kom till KB från Sollentunas U19-lag inför säsongen 2016 och fick göra ett par inhopp under ”kvalvaka-säsongen” i division 2.

Året därpå fick André Nader en betydligt större roll. hans utvecklingskurva gick spikrakt uppåt på försäsongen och 2017 slog han igenom på allvar med sju mål på 23 matcher.

Efter säsongen väntade större uppgifter. Västerås SK bjöd in till provspel men Oskarshamns AIK drog det längsta strået. Där blev det en och en halv säsong (24 matcher och två mål) innan parterna kom överens om att bryta kontraktet.

KB kan med glädje berätta att André Nader kommer tillbaka och är spelklar till semifinalen i Stockholm Cup mot Tyresö den 28 juli kl 14:00 på Stadshagen.

– André slog igenom i KB och det är alltid kul att få tillbaka spelare som har en koppling till klubben och som tror att vår verksamhet är den bästa utvecklingsmiljön, oavsett om man kommer underifrån och vill upp eller om man kommer uppifrån och vill studsa tillbaka, säger tränaren Kalle Karlsson och fortsätter:

– André har de egenskaperna vi behöver och han kommer att ge oss fler dimensioner i anfallsspelet.

André Nader, som flyttar hem till Stockholm under veckan, ser fram emot att visa upp sitt register för publiken på Stadshagen igen.

– Det känns som hemma igen. Jag känner mig betydligt starkare både mentalt och fysiskt och som en mer intelligent fotbollsspelare, resten får ni avgöra själva genom att komma och kolla på matcherna! Jag vill hjälpa KB att göra en så bra höstsäsong som det bara går så får vi se hur långt det räcker, säger han.

Sportchefen Lennart Sandahl:

– Vi är jätteglada att få tillbaka André och hoppas att han kan hjälpa både laget och sig själv att nå nya höjder under hösten.