Klart: Antonio Fernandez tar över F-15

kb-pelleNyheter

Antonio Fernandez är klar som huvudtränare för den nya satsningen runt F-15. Antonio är ingen främling då han förra året var huvudtränare för F 16-19 och F-15. Genom att vi knyter till oss Antonio i denna roll och ger honom en möjlighet att bygga vidare med F-15 över tid så hoppas vi kunna ge lite stabilitet till flicksektionens äldre lag. Antonio kommer också fortsätta vara assisterande tränare för damlaget tillsammans med Thomas Bahnson. Något vi ser som positivt för att bygga bra samarbete mellan ungdom och senior, säger Pelle Brädefors, Klubbchef.

Den långsiktiga planen blir att etablera ett juniorlag på flicksidan redan 2019. Det kräver att vi tillsätter ordentligt med resurser för flicklagen från 12 år i form av tränare och andra stödfunktioner.  Till sin hjälp i F-15 kommer Antonio få två assisterande tränare, Alice Lindvall och Rebecca Janssen, som nyligen flyttats upp till damlaget. Vi för också diskussioner med en ansvarig för det fysiologiska för F-15 samt att ordna målvaksträning för samtliga målvakter från 12 år.

Samverkan inom flicksektionen är prioriterat den närmaste tiden och kansliet inleder nu en offensiv för att skapa en arbetsgrupp och för att lyfta flicksektionen och staka ut en strategi för KB att ta sig an de utmaningar som ligger framför oss. Arbetsgruppen består av ledare från flickverksamheten och Martin Westerberg på kansliet tills vidare. Detta tills vi rekryterat en ersättare för Elin Borg som nyligen avslutat sin tjänst som Sportchef Flick.

/red