KLART: Förlin återvänder till Karlberg

kb-redNyheter, Senior

Foto: Anders Jansson

Ivan Förlin är tillbaka i Karlbergs BK.
Efter ett halvår i USA och spel med IK Franke väljer 22-åringen att ta steget tillbaka till KB.

Ett bekant ansikte har synts på Karlbergs BK:s träningar i höst. Efter en termins studier i USA under våren spelade Ivan Förlin för Västeråslaget IK Franke i den västra division 3-serien under sommaren.
Nu har han flyttat tillbaka till Stockholm. Den 22-årige ytterbacken har trots sin unga ålder flera års erfarenhet av division 2-spel i moderklubben Skiljebo SK, och blir ett starkt tillskott med sin energifyllda spelstil. Förlin startade 25 av KB:s 26 matcher i division 2 säsongen 2014.

KB:s huvudtränare Kalle Karlsson säger:
– Ivan kom till oss inför säsongen 2014 och gjorde väldigt bra ifrån sig, framför allt under våren. Han har fyra-fem års erfarenhet av division 2-spel och bidrar med rutin från den nivån. Som spelare är han bolltrygg, har två bra fötter och är duktig i en mot en-spelet. Ett plus är att han kan spela på flera positioner.
Sportchefen Lennart Sandahl:
– Skönt att få in en spelare i ung ålder som vi redan har kvitto på fungerar bra i klubben. Även om vi åkte ur 2014 tycker jag att Ivan visade att han är en duktig spelare. Utöver det bidrar han med väldigt mycket även utanför planen.
Den som följde KB:s matcher under hösten har kanske sett Förlin på läktaren. Västeråsarens önskan har länge varit att återkomma till klubben och nu är det alltså klart.
– Det känns riktigt bra. Det har varit en fröjd att följa laget under hösten och så har man fått nöjet att lära känna ett härligt gäng, Känns som det är många hungriga spelare. Själv är jag taggad på att få representera KB i återkomsten, säger han.

Namn: Ivan Förlin.
Född: 1993.
Position: Försvarare.
Moderklubb: Skiljebo SK.

Vi hälsar Ivan välkommen tillbaka till KB och önskar honom och laget lycka till kommande säsong!

/red