KLART: Första nyförvärvet inför div 2-comebacken

kb-redNyheter, Senior

IFK Viksjös mittfältare Adam Westin, 21, blir Karlbergs BK:s första nyförvärv inför comebacken i division 2.

Efter ”kvalbragden” – där KB slog ut både Haninge/Brandbergen och IFK Stockholm – har truppen fortsatt att träna november ut. Förra veckan gick laget på ledighet fram till början på januari.
Under den här perioden har flera unga spelare fått chansen att visa upp sig. En av dem som gjort bra ifrån sig är nu klar för spel i KB 2016.
Järfällasonen Adam Westin, 21, har trots sin ringa ålder huserat på IFK Viksjös centrala mittfält i flera säsonger. Nu har han valt att följa med på KB:s resa i division 2.
Tränaren Kalle Karlsson säger:
– Adam är en spelare vi upptäckte i vår division 3-serie från mötena med Viksjö och jag fastnade för honom redan i vårmatchen. Han är en väldigt passningsskicklig mittfältare som samtidigt jobbar hårt i defensiven. Med sin ålder och karaktär är han utvecklingsbar och stämmer bra in på den profil vi i första hand söker.
Även sportchefen Lennart Sandahl är belåten med värvningen.
– Det känns väldigt roligt att Adam Westin valt spel med KB nästa år. Han har haft intresse från klubbar på division 1 och 2-nivå i ett par år, men känner att vi erbjuder en passande miljö för nästa kliv i sin karriär. När en spelare provspelar och våra spelare kommer fram och säger: ”Han måste ni värva”. Ja, då vet man att det inte finns något att tveka på.
– Precis som Kalle säger är han också en spelare som passar perfekt in i vår profil. Vi vill bli plattformen för unga, hungriga spelare att utvecklas i och ta nästa steg i sina fotbollskarriärer. Att han har en fin passningsfot och jobbar stenhårt i 90 minuter gör oss säkra på att han kommer bli en tillgång i vår possessionbaserade spelstil.

Vi återkommer med en intervju med Adam Westin och andra nyheter kring spelartruppen.

Namn: Adam Westin.
Position: Mittfältare.
Född: 1994.
Moderklubb: IFK Viksjö.

KB önskar Adam välkommen till klubben och önskar honom och laget lycka till kommande säsong!