KLART: Ida Wiberg förlänger med KB: ”Jag trivs väldigt bra”

RedaktionenNyheter, Senior

De senaste säsongerna har Ida Wiberg varit en oerhört uppskattat del av herrlagets- och U19-lagets fys- och rehabträning. Nu är det klart att hon fortsätter ännu en säsong i rödvitt! 
– Jag är jätteglad över att Ida fortsätter i KB. Hon har skött spelarnas fys- och rehabträning på ett föredömligt sätt och är dessutom en  väldigt uppskattat person i gruppen, säger sportchefen Lennart Sandahl.

Kontraktet är skrivet över 2018 års säsong där Ida Wiberg kommer ansvara fullt ut för herrlagets fys- och rehabträning, samt vara tillgänglig för de (förhoppningsvis få) skadade U19-spelarna. Redaktionen passade på att stämma av läget med henne efter kontraktsskrivningen var klar.

Du måste trivas bra hos oss?
– Helt korrekt uppfattat. Jag trivs väldigt bra med både ledare och spelare, även om det kan bli mycket testosteron ibland…

För de som inte vet, vad har du för roll i klubben?
– Jag är sjukgymnast, eller fysioterapeut som det numera heter, för herrlaget och även för grabbarna i U19 och har då det medicinska ansvaret. Förutom att ta hand om eventuella skador och rehab så håller jag i fysträning för att försöka hålla spelarna så skadefria som möjligt.

Är det ett bra komplement till det vanliga jobbet?
– Ja, det är det verkligen. På planen blir det på något sätt lite mer av den friska individen jämfört med vad det kan vara på jobbet. Sen kan man säga att det är ett bra komplement till min egen fotbollskarriär som jag fick avsluta pga en korsbandsskada. Nu får jag fortfarande vara med kring fotbollen och kring ett lag och den gemenskapen även om jag själv inte kan spela längre.

Hur var skadesituationen i a-laget förra året?
– Förutom en långdragen ljumskskada på vår lagkapten Micke Jahn så hade vi inga allvarliga skador som innebar lång frånvaro från spel. Det var några stukade fötter, men det får man nästan alltid räkna med. Så överlag är jag nöjd med att vi hade få skador förra året, och jag hoppas att den trenden håller i sig även detta år.

Målsättning med försäsong och säsongen?
– Den främsta målsättningen från min sida är att hålla spelarna skadefria, men sen givetvis att få dem starkare, snabbare och uthålligare. Om vi också kan få dem lite rörligare är det ett plus, för där finns det verkligen förbättringspotential på flertalet av de kylskåp till spelare vi har…

/red

Kommentarer

kommentarer