KLART: Ida Wiberg och Roger Svensson förlänger – ”Ökar våra chanser”

RedaktionenNyheter, Senior

Glädjande besked idag. Karlbergs BK har förlängt med fysion Ida Wiberg och assisterande tränaren Roger Svensson. De gör sina åttonde respektive tionde säsonger i klubben nästa säsong.
– Roligt och viktigt! Både Ida och Roger är oerhört uppskattade både som ledare och som människor i Karlbergs BK. De har varit med om att bygga A-laget till vad det är i dag. Ett lag som slåss om uppflyttning till division 1 år efter år. Med båda kvar i klubben är jag säker på att vi ökar våra chanser att gå hela vägen 2020, säger sportchefen Lennart Sandahl.

Med Douglas Jacobsen klar som ny huvudtränare har KB jobbat för att säkra upp staben runt honom. Allas vår Jan-Erik ”Janne” Andersson har meddelat att han fortsätter som lagledare och i dag står det klart att även assisterande tränare Roger Svensson och fysioterapeut Ida Wiberg fortsätter säsongen 2020.

Vi ställde ett par frågor till duon – först ut, Ida Wiberg:

Det här blir ditt åttonde år i Karlberg. Vad är det som gör att du trivs så bra i klubben?
– Det är ett härligt gäng och ett förträffligt ledarteam att få arbeta tillsammans med. Vi trivs väldigt bra tillsammans så det var inte ett svårt beslut att fortsätta ytterligare en säsong.

Ambition med nästa säsong?
– Säsongen som var klarade vi oss från allvarliga skador, så mitt mål är givetvis att den trenden ska hålla i sig även nästa säsong.

Hur ser du på din egen karriär som fysioterapeut inom idrotten, siktar du högre?
– Min ambition är att få jobba med idrottare och idrottsskador på något sätt, så fokus nu är att bli klar med min master i idrottsvetenskap till sommaren och sen får vi se vad som händer efter det.

Roger Svensson:

Var det självklart att förlänga ett år till?
– Inte självklart för man måste alltid se om sitt hus innan det skrivs, men när det blev Dogge som skulle ta över efter Kalle så kändes det rätt grönt. Douglas är en gedigen fotbollsnörd, med riktigt häftiga idéer som kan föra klubben framåt. Att spela på Dogges sätt kommer att vara utmanande, vilket gör att jag känner mig fortsatt utmanad i min roll som assisterande. Att sedan får jobba vidare med staben som finns med Ida, Fahlman, Grahn, Janne och Lelle är ju en stor faktor till att jag ville köra vidare.

Du är nästan en inventarie i Karlbergs BK nu! Vilket år i ordningen blir det och hur kommer det sig att du kom till KB från första början?
– Jo, jag har varit där ett tag nu. Tror jag startar mitt tionde år, om jag räknar rätt. Andreas Fält, som jag känner sedan ungdomsåren nere i Sölvesborg, anställde mig som lärare uppe i Danderyd. Han var då involverad i klubben, och drog dit mig. Fotboll ligger ju mig varmt om hjärtat, så att jag fick chansen att ha fotbollen i mitt liv kändes helt rätt. Klubben har tagit hand om mig sedan dess, och jag känner att jag behöver ta hand om den. Typ så.

Vi föll på målsnöret igen 2019. Vad talar för att KB vinner serien nästa år?
– Att inte gå upp var fruktansvärt tråkigt. Känner faktiskt att vi var det bästa laget i vår kvalgrupp, och när då sedan Motala får gratisplatsen gjorde mig rejält besviken. Täby FK gick ju inte att rå på i år, och de var självklara vinnare, och om vi skall komma dit så måste vi utveckla vårt spel med någon dimension till. Att göra det mer division 1 mässigt, och det tror jag Dogge skulle kunna lyckas med.

KB arbetar fortsatt för att göra klart med resten av staben från 2020, Johan Grahn (ass) och Per Fahlman (mv-tränare).