KLART: Kalle Karlsson förlänger med Karlbergs BK: ”Längtar efter nästa säsong”

RedaktionenNyheter, Senior

Karlbergs BK föll på målsnöret i kvalet till divison 1. Men när säsongen summeras så var det ändå en väldigt framgångsrik säsong. Nu står det klart att KB:s herrar bygger vidare med Kalle Karlsson vid rodret. Tränaren har förlängt sitt kontrakt med ytterligare ett år.
 – Det känns roligt och stimulerande att stanna i KB och få möjlighet att fortsätta utveckla det vi har byggt upp det här året, säger han.

KB var nära att få till två stora fullträffar under året. I Svenska cupen var laget tio minuter från att slå ut allsvenska Dalkurd och avancera till gruppspelet. I serien blev det precis som 2016 en andraplats och kvalspel till division 1 med Hudiksvall och Haninge som motståndare. Tyvärr föll KB på målskillnad i striden om förstaplatsen i gruppen och nästa år väntar en ny säsong i tvåan.
Under hösten har KB fört diskussioner med huvudtränaren Kalle Karlsson om en förlängning. Och nu är parterna helt överens om att förlänga KB-tränarens avtal över nästa säsong.
– Vi är jätteglada att gå i mål med Kalle. Hans facit som tränare i klubbens a-lag är sanslöst bra med kvalseger upp till divison 2 2015 och två raka andraplatser och kval till division 1 (2016, 2018). Under dessa år har vi blivit kända för att spela en väldigt passningsorienterad och utvecklande fotboll. Dessutom är Kalle en mycket skicklig instruktör som bidragit till många spelares utveckling, där flera spelare gått via KB till att spela på högre nivåer i seriesystemet. Det känns väldigt inspirerande att fortsätta jobba tillsammans med Kalle och vårt sammansvetsade ledarteam, säger sportchefen Lennart Sandahl.

Karlsson, som nästa år går in på sin fjärde säsong som huvudtränare i KB, känner att drivkraften är stor för att fortsätta utveckla sig själv och laget.
– Det känns roligt och stimulerande att stanna i KB och få möjlighet att fortsätta utveckla det vi har byggt upp det här året. I höst har vi gått starkt resultatmässigt och framför allt spelat fantastisk fotboll mellan varven. Vi har en bra spelargrupp som är lyhörd och som vill utvecklas, vilket underlättar för mig som tränare, sedan har vi ett sammansvetsat ledarteam där vi trivs och kompletterar varandra. Så direkt när den här säsongen var över började jag längta efter nästa!, säger han.

En längre intervju med Kalle publiceras inom kort.

/red