KLART: Kalle Karlsson gör comeback i herrlaget: ”KB är klubben närmast hjärtat”

Lennart SandahlNyheter, Senior

Karlbergs BK är glada att meddela att Kalle Karlsson är klar som nygammal a-lagstränare i klubben. Karlsson, som ledde laget från division 3 till den redan klassiska ”kvalvakan”, återvänder efter en säsong i Vasalund.
– Mitt mål är att vi ska försöka spela en jäkligt bra, sevärd fotboll och vi ska ha en miljö där spelarna känner att de utvecklas, säger han.

Under gårdagen stod det klart att Pierre Gallo lämnar posten som huvudtränare efter en säsong i herrlaget. Nu står det klart vem som leder Karlbergs BK:s a-lag nästa säsong.

Uppskattade Kalle Karlsson återvänder till klubben efter en säsong i division 1-klubben Vasalund. Karlssons förra sejour i a-laget har nog ingen glömt. Avancemang från division 3 via kvalspel 2015 följt av en helt magisk säsong 2016 där nykomlingen KB slutade tvåa bakom Sollentuna, vann gruppspelskvalet mot Hudiksvall och Linköping innan man föll på målsnöret i #kvalvaka mot division 1-laget IFK Luleå.

– I Kalle får vi en tränare som kan klubben utan och innan, trivs att arbeta med unga, ambitiösa och utvecklingsbara spelare och som dessutom står för en otroligt sevärd fotboll. Kalle är en väldigt, väldigt duktig instruktör och jag ser oerhört ljust på KB:s framtid. Det ska bli kul att jobba tillsammans igen, säger herrlagets sportchef Lennart Sandahl.

Nye huvudtränaren Kalle Karlsson kommenterar:

– KB är klubben närmast hjärtat och jag ser fram emot att jobba i en bra miljö med unga, ambitiösa spelare som strävar uppåt och jag ser fram emot att komma tillbaka och få jobba i det tajta ledarteamet med Roger, Grahn, Ida, Janne och Lelle som vi hade här under 2016 och där jag trivdes väldigt bra.

– Mitt mål är att vi ska försöka spela en jäkligt bra, sevärd fotboll och vi ska ha en miljö där spelarna känner att de utvecklas, helst för varje träning. Då kommer jag känna att jag lyckats.

En längre intervju med Kalle publiceras under eftermiddagen.

/red