Klart: KB förlänger med Thomas Andrén Bahnson

kb-pelleDam, Nyheter

Damlagets tränare & Sportchef fortsätter även över 2019. Efter två raka uppflyttningar så har Karlbergs BK knutit upp Thomas Andrén Bahnson för ytterligare en säsong.

– Från föreningens sida så ser vi positivt på att Thomas fortsätter att arbeta med vår långsiktiga målsättning vi satt upp för två år sedan. Det har varit tydligt att vi vill avancera med damlaget och inom ett par år spela i en förbundserie som just nu är div 2, säger Klubbchef Pelle Brädefors. Att Thomas och övriga i staben får möjligheter att över tid  bygga det som krävs för att spela högre upp i seriesystemet. Det går hand i hand med vårt arbete inom flick som också handlar om att ge förutsättningar för tjejerna. Att erbjuda en kvalitativ flickverksamhet med stort utvecklingsfokus. Där har vi ett stort arbete framför oss, men att vi har en attraktiv seniorverksamhet kommer hjälpa oss i det arbetet.

Antonio Fernadez

Klart är också att assisterande tränaren Antonio Fernandez kommer vara kvar i sin roll. Han är även ansvarig för juniorlaget F- 16-19 och det innebär att vi får fortsätta med att bygga en bra brygga mellan ungdom och senior. Antonio har kvaliter som vi ser är viktiga och ett brinnande intresse för att utvecklas själv vilket vi ser som en jättetillgång. Den typen av ledare är inte bara värdefulla för en organisation som en tränare, utan också för våra tjejer där det ledarskapet kommer lyfta både grupp och individ.

Föreningen förhandlar också med Ricardo Pinto som målvaktstränare samt Anders Carbonnier som fysansvarig. Just nu pågår planering för försäsongen med spännande aktiviteter som träningsläger och framför allt 2:a omg av Victoria Cup som spelas i feb/mars och där vi ställs mot Älta IF som ramlade ur div 1. Sen har vi ju seriespelet där inte mindre än 5 lag från Kungsholmen och Vasastan spelar i samma serie. KB, Essinge IK, Mariebergs SK, Vasastans BK och Lindhagens FF. Så 8 derbyn har vi att se fram emot 2019.

/red