Klart: KB värvar chilensk försvarare från division 1

Lennart SandahlNyheter, Senior

Karlbergs BK har gjort klart med vänsterbacken Roman Tello. 22-åringen, som kommer från Chile, ansluter från division 1-klubben Vasalunds IF.

Klubbens huvudtränare Pierre Gallo var Tellos tränare senast förra säsongen.
– Roman är en skicklig försvarsspelare som jag har haft tidigare i Vasalund. Han besitter kvaliteter som är ypperliga för en ytterbacksposition. Välkommen till KB Roman, säger Pierre Gallo.

Redaktionen ställde några frågor till det senaste nyförvärvet.

Varför valde du Karlbergs BK?
– När jag kom tillbaka till Sverige från min semester i Chile ringde jag Pierre Gallo som lät mig träna med laget direkt. Jag kollade också med mina förra lagkamrater i Vasalund som rekommenderade Karlberg, och sa att det var en av de mest spännande klubbarna i division 2. När jag kom hit kände jag direkt att kvaliteten på spelarna och människorna i klubben var väldigt bra.

Beskriv dina kvaliteter som spelare?
– Jag ser mig själv som en spelare jobbar hårt i 90 minuter. Jag sliter hårt i försvaret, är snabb och vill alltid vinna.

Du känner till Pierre Gallo sedan tidigare. Vad är hans styrkor som tränare?
– Han arbetar hårt och vi kan lära oss mycket ifrån honom. Han får ut det bästa från varje spelare så att den spelaren kan förstärka sina kvaliteter.

Trivs du bra i Sverige?
– Sverige är ett väldigt vackert land med en rik kultur. Jag tycker om livsstilen här och det är rent och snyggt.

Vad har du för ambition med den här säsongen?
– Min ambition är att göra en bra säsong personligen och hjälpa laget att slåss om en plats till division 1.

Karlbergs BK vill tacka Vasalunds IF för en smidigt skött övergång.

/red