KLART: Kettler förstärker Karlbergs anfall: ”Djupledshot och målgörare”

Lennart SandahlNyheter, Senior

Efter två år i FC Gute väljer målsprutan Marcus Kettler, 21, att flytta hem till Stockholm igen. Karlbergs BK är glada att meddela att anfallaren valt att fortsätta sin karriär i det rödvita laget från Kungsholmen.
– Kettler ger vårt anfallsspel en ny dimension och jag är säker på att han kommer göra många mål hos också, säger sportchefen Lennart Sandahl.

Inför säsongen 2016 lämnade Marcus Peterson Kettler Hammarby för att testa lyckan på Gotland i division 2-laget FC Gute. Där utvecklades han under sina två år till en nyckelspelare. Första säsongen blev det elva mål och han noterades för samma siffra under andra året.

Nu står det klart att han väljer att spela för Karlbergs BK den kommande säsongen.

– Ett oerhört positivt besked. Alan Naib valde att lämna oss för storsatsande Stocksund och sedan dess har vi letat en ersättare av rang. Vi kunde inte få en bättre spelare i den rollen, och jag tror att KB-fansen kommer uppskatta Kettlers hårda arbete och näsa för målet. Håller han sig skadefri hos oss är jag säker på att han snart blir aktuell för spel på högre nivå, säger KB:s sportchef Lennart Sandahl.

21-åringen har varit i träning de senaste veckorna och imponerat. För tränaren Kalle Karlsson blir han ett välkommet tillskott i anfallet.

– Vi hade bra koll på Kettler eftersom vi har mött honom i serien två år i rad. Vi visste att han är en mycket duktig djupledsspelare och en målgörare. Nu när han tränat med oss under vintern har vi också märkt hur bra han passar in i gruppen både på och utanför planen. Det är ett fint tillskott för oss.

Sedan tidigare har KB gjort klart med yttern Moonga Simba, 17, från Håbo och vänsterbacken ”Nicho” Hillgren från IFK Lidingö samt säkrat Viktor Kramer som under hösten var utlånad från Sollentuna FK.

En längre intervju med Marcus Kettler publiceras under tisdagen.