Klart: Nytt ledarteam till damjuniorerna

kb-pelleNyheter

Karlbergs BK gör förändringar på ledarsidan i damjuniorenra. Efter tre år som huvudtränare på flicksidan  så går Antonio Fernandez vidare till BP och deras damjuniorer. Och genom att Antonio också försvinner som assisterande i Dam så skapas en vakans i dam som ska fyllas.

Redan i februari började Antonio arbeta i BP och parallellt kört vidare med oss för att vi skulle kunna få till en bra lösning för tjejerna, säger Klubbchef Pelle Brädefors. Nu har vi fått till en riktigt bra övergång till ett nytt team som ska ta vid. Vi har jobbat för att få till lösningar och nu är det klart att KB:s U-18 tränare på pojksidan tillsammans med tidigare P-15 och U-19 tränaren Andreas Berggren kommer axla huvudansvaret för KB:s damjuniorer. Anders Carbonnier kommer fortsätta som fysiologistkt ansvarig för gruppen. Det återstår dock att säkerställa lagledare ur föräldrargruppen som måste till om vi ska få en bra och väl fungerande organisation.

Det innebär att tidigare assisterande tränaren Ricardo Pinto flyttar över som målvaktstränare till U-18. Vi tror detta kommer bli en mycket bra lösning för den gruppen då vi löser en vakans som funnits en längre tid, säger Peller Brädefors. Martin och Andreas har redan startat sitt uppdrag i damjunior genom det läger som genomfördes på Bosön sista helgen i mars. Vi ser fram emot att dom leder laget kommande säsong och vi fortsätter utveckla gruppen och tjejerna.

Vi vill passa på och tacka Antonio och Ricardo för ett jättebra arbete och vi har sett hur gruppen växt och verkligen lyfts. Inte bara sportsligt, utan även socialt som är mycket viktigt. Där många andra föreningar har svårt att få, framför allt tjejer, att fortsätta spela har vi lyckats få fler att idrotta längre upp i åldrarna vilket är ett självklart huvudmål som föreningen har. I det arbetet har de båda haft en mycket stor del.

Så tack Antonio och Ricardo och lycka till i era nya roller!

/red