Klart: Octapharma förlänger sitt samarbete med KB över 2017

kb-pelleFrån kansliet

s_octapharmaOctapharma är Nordens enda tillverkare av blodplasmabaserade läkemedel. Vi har vårt ursprung i det svenska läkemedelsföretaget Kabi med mer än 70 års erfarenhet av forskning, tillverkning och försäljning av plasmabaserade och genteknologiskt framställda proteinläkemedel. Vår fabrik och vårt huvudkontor ligger på Kungsholmen i Stockholm. Vi är ca 720 anställda. Sedan Octapharma övertog verksamheten från Biovitrum år 2002 har stora investeringar gjorts för att modernisera verksamheten. Idag bearbetas ca 1 500 000 liter blodplasma årligen i Stockholmsfabriken, varav mer än 100.000 liter kommer från de svenska blodcentralerna. Våra läkemedel används främst för behandling av blödarsjuka och immunbristsjukdomar samt inom intensivvården.

Octapharma samarbetar med KB sedan 2011 och är bl a huvudsponsor för KB Octapharma Sommarfotbollsskola som varje år samlar över 300 barn på Stadshagens IP. För oss är det viktigt att bidra till en fortsatt positiv utveckling av det område som vi varit en del av sedan 40-talet. Tillsammans med KB får vi en naturlig koppling till föreningslivet i vårt område, säger Per Eriksson, informationsansvarig på Octapharma”.

Redaktionen fick några ord med Per Eriksson, informationsansvarig på Octapharma. Vi fick chansen att ställa några frågor.

Octapharma har sedan 2011 varit stolt sponsor till Karlbergs BK. Nu har ni förlängt avtalet och fortsätter att sponsra klubben. Är ni nöjda med det och den verksamhet som Karlbergs BK representerar?

För oss har samarbetet med KB varit en fantastisk resa och det är mycket inspirerande att se klubbens positiva utveckling genom åren. Samarbetet ger oss inte bara en möjlighet att bidra till Nordvästra Kungsholmens positiva utveckling utan också en chans till samverkan och dialog med både privatpersoner och företagare i vårt närområde.

Varför har ni valt just Karlbergs BK och fotboll?

Förutom min personliga kärlek till fotboll så personifierar KB fotbollens förmåga att engagera både tjejer och killar i olika åldrar och på olika nivåer. Syftet med vårt engagemang är som sagt att bidra till områdets positiva utveckling och då känns KB som den naturliga samarbetspartnern för att få största möjliga effekt av vårt bidrag.

Ni sponsrar ju Karlbergs BK:s sommarfotbollsskola, berätta lite om det samarbetet?

Det är verkligen roligt att kunna bidra till att över 300 pojkar och flickor får chansen att spela fotboll under sommarlovet när annan verksamhet ofta har sommaruppehåll. För några är det kanske första gången de drar på sig ett par fotbollsskor medan andra redan tränar regelbundet. Förhoppningsvis kan fotbollsskolan både föda nya intressen samtidigt som den ger tillfälle för den redan bitne fotbollsspelaren att ta nästa steg i sin utveckling tillsammans med spelare och ledare från KB.

Många som undrar, men vad gör egentligen Octapharma?

Vi tillverkar livsviktiga proteinläkemedel från blodplasma och med hjälp av genteknologi. Dessa läkemedel gör att exempelvis personer med blödarsjuka eller immunbristsjukdomar kan leva ett aktivt liv samtidigt som andra läkemedel räddar liv inom intensivvården.

Ni har ju legat i området i många år, hur tycker ni att det fungerar med att ha en industri i området och vad finns det för utmaningar?

Vi ser mycket positivt på den fantastiska utveckling vi sett här i området de senaste åren. Vi har ju bedrivit vår verksamhet här under lång tid och givetvis ställs andra krav på vår verksamhet i och med att området förvandlats till ett bostadsområde. Vi har ett hållbarhetsperspektiv inbyggt i våra grundstrategier vilket medför att vi kontinuerligt ser över hur vi kan bedriva vår verksamhet på ett sätt som både passar oss och vår omgivning. Vi är mycket stolta över att förvalta den tradition av bioteknik som finns här i Hornsberg och som inleddes med uppförandet av Stora bryggeriet 1892. Att vi samtidigt kan bidra med över 700 arbetstillfällen inom svensk läkemedelstillverkning är naturligtvis extra motiverande.

Vi tackar Per för ett fantastiskt samarbete och hoppas på många fina år framöver!

/red