Klart: Ricardo Pinto förstärker ledarstaben i Dam och F-15

kb-pelleNyheter

KB förstärker ledarstaben runt F-15 och damlaget med Ricardo Pinto, 44. Ricke kommer att drilla målvakterna under kommande säsong för både damlaget och F-15. Han kommer även fungera som assisterande i F-15 tillsammans med Antonio, Rebecka, Alice och Anders. Detta är den sista pusselbiten vi lägger och det ger oss nu goda möjligheter att bygga en positiv och motiverande miljö för tjejerna att utvecklas i, säger Pelle Brädefors, Klubbchef. Vi måste få till bryggan mellan ungdom och senior i det längre perspektivet. I och med att damlaget klättrar i seriesystemet så behöver ungdom utvecklas och hänga med i samma takt. Tanken med F-15 är ju att bilda ett rent juniorlag framöver och då behöver vi se til att ge dom de förutsättningar som behövs. Genom att Ricke nu kommer in så blir staben komplett och nu är det bara börja jobba. Vi behöver bygga en bättre målvaktskultur i KB och detta ger oss möjligheter att se till att även målvakterna får den träning och uppmärksamhet som de behöver för att utvecklas.

Så vem är Ricke och vad har du gjort tidgare?

– Efter många års spelande och besök på varenda akutmottagning i Stockholm och Umeå med brutna  fingrar och andra skador så la jag handskarna på hyllan. Suget fanns ju alltid kvar så jag valde att stilla det med att utveckla andra målvakter. Som spelare har jag tillhört lag som Värtan, Latinoamerica, Mariebergs SK, Höjdens BK osv…min största merit var att jag blev uttagen till ungdomsläger för landslaget, men det var så länge sedan så det är preskriberat. I Umeå har jag arbetat som jag målvaktstränare /assisterande tränare för ett lag som heter GUIF, div 3 herrar. Privat jobbar jag med familjebehandling. Är utbildad socionom och pendlar dagligen till Västerås där jag jobbar. Är gift med världens snyggaste fru. Har en biologisk dotter som bor i Umeå och 2 bonusbarn. Jag ser väldigt mycket fram emot att representera Karlbergs BK och tror på deras filosofi och ambitioner.

Varmt välkommen till KB säger vi till Ricke.