KLART: Robiel Mecconen till Karlbergs BK

kb-redNyheter, Senior

Adam Westin blev igår KB:s första nyförvärv. Näste man in: 22-årige mittfältaren Robiel Mecconen från Sollentuna FK.

Karlbergs BK fortsätter att lägga pusselbitar på plats inför återkomsten i division 2. Igår var det centrale mittfältaren Adam Westin, 21, från IFK Viksjö som blev först att krita på.
På onsdagen blev det helt klart att även Robiel Mecconen, 22, ansluter till KB. Robiel, som tidigare spelat division 1-fotboll med Vasalund, har den gångna säsongen representerat Sollentuna FK. Där har han fått knapert med speltid och söker en nytändning i Kungsholmens stolthet.

Tränaren Kalle Karlsson kommenterar det senaste tillskottet:
– Robiel är en offensiv mittfältare med fin teknik och driv i steget. Han är en talangfull spelare som har känt på division 1-spel i Vasalund men som inte fick förtroende förra säsongen i Sollentuna. Vi hoppas att han kan få fart på karriären igen hos oss.
Sportchefen Lennart Sandahl känner väl till Mecconens kvaliteter.
– Precis som i Westins fall har vi länge haft ögonen på Mecconen och när chansen dök upp att se honom på Stadshagens IP fick vi våra förväntningar infriade. Robiel har spetskvaliteter med sin snabbhet och driv med bollen. Som alla unga spelare har han delar i sitt spel att förbättra, men jag är övertygad om att vårt tränarteam kommer lyckas plocka fram ett spel som kan ta honom till högre nivåer igen.
Lennart Sandahl tillägger:
– Även här tycker jag att vi skickar en signal till ambitiösa spelare som vill något med fotbollen att KB är en klubb som vågar ge dom chansen. Även i division 2 ska vi spela en snabb, passningsorienterad fotboll och då behöver vi träningsvilliga, hungriga, killar som är beredda att göra det som krävs på träningsplanen för att vi ska lyckas även i matchspel.

Namn: Robiel Mecconen.
Född: 1993.
Position: Offensiv mittfältare.
Moderklubb: Vasalunds IF.

Vi hälsar Robiel välkommen till KB och önskar honom och laget lycka till kommande säsong!