Klart: Roger Svensson fortsätter i Karlbergs BK

Lennart SandahlNyheter, Senior

Roger Svensson

Pusselbitarna fortsätter att läggas på plats inför säsongen 2017. Sedan en tid tillbaka är Pierre Gallo klar som ny huvudtränare efter Kalle Karlsson. Nu står det klart att den uppskattade tränaren Roger Svensson fortsätter ännu ett år i den rödvita dressen.

Berätta om beskedet att fortsätta i Karlberg – ditt åttonde år i klubbens färger.
– Klubben KB har blivit klubben i mitt hjärta, och det var egentligen aldrig någon tvekan. Jag ville gärna träffa Kalles ersättare, då jag ville höra spelidén, vilken roll jag skulle få i ledarstaben, etc. När jag sedan träffade Pierre så bestämde jag mig. Det var inte konstigare än så.

Ni föll på målsnöret i kvalet till division 1, Kalle Karlsson valde att gå vidare i karriären (Vasalunds IF) och Pierre Gallo kliver in som ny huvudtränare. En ganska händelserik höst/vinter va?
– Ja, det är mycket som har hänt, och säsongen som gick var ju väldigt speciell. Vi hade en härlig grupp att arbeta med, som var lyhörd, intresserad, och drivande i att lära sig mer. Det är det jag tar med mig till nästa säsong.
–Nu kommer Gallo in, och jag tror det är ett naturligt steg i och med Kalles avgång. Gallo kommer med sunda idéer om hur vi kan utveckla vårt spel, hur vi kan ta nästa steg i processen som jag och Kalle påbörjade 2013-2014.

Vad tror du Pierre Gallo kommer att kunna bidra med för att fortsätta utveckla laget?
– Han tillför en rutin från de högre divisionerna både som spelare och ledare, vilket jag tror våra spelare kan dra nytta utav. Våra unga killar behöver en dimension till i sitt spel för att ta nästa steg, och det tror jag Gallo har idéer kring hur vi kan utveckla. Vi har ju strävat efter att utbilda hela människan/spelaren i KB, vilket är en utmaning i sig, men om spelarna tar till sig det vi kommer att förmedla under året, så kommer det att ta steg på sin utvecklingsstege.

– En klar grej som Kalle och jag införde under föregående säsong var att varje spelare skulle ta fler maxlöpningar både offensivt och defensivt. Det vi kommer att lägga till i år är mätpunkter under säsongen visar oss en mängd information. Kan man påvisa för spelare, genom film, statistik, dvs synliggöra för dem deras utgångsläge, så kan man påbörja sitt förbättringsarbete. Vi kan ge feedback på deras progression via konkreta exempel. Det kommer att höja medvetenheten hos alla inblandade.

Hur kommer din roll se ut 2017?
– Inte så mycket annorlunda. Jag har ett civilt jobb som gör att jag inte kan göra mer än det jag gör nu. Att assistera Gallo med allt vad det innebär, men där jag fortsätter mitt arbete med målvaktsbesättningen.

Till sist. Har du något nyårslöfte?
– Jag brukar inte ge nyårslöften, för jag lyckas aldrig hålla dem. Dock så kan jag lova att min ljuva stämma kommer att höras på Hagen under 2017.

/ red