KLART: Rölling-Hallongren tar över U-17

kb-pelleNyheter KB fotboll

Då U-19-staben snart är spikad så hänger nu även U-17 på i byggandet av ledarstab. Först in är nye huvudtränaren Mattias Rölling-Hallongren. Den 27-årige göteborgaren ansluter närmast från Djurgårdens IF och KB-redaktionen hann med några frågor innan han satte sig på tåget hem.

Hej Mattias! Varmt välkommen till Karlbergs BK. Hur känns det nu när allt är klart?

– Det känns mycket bra. Är mycket förväntansfull och vill bara köra igång.

Vad visste du om klubben sedan tidigare?

– Egentligen inte så mycket. Det var ett av få lag jag inte har lyckats möta under min tid i Stockholm. Visste dock att Kalle Karlsson var tränare för klubbens A-Lag.

Du kommer bära huvudansvaret för KB:s U-17-lag. Vad var det som lockade dig att ta uppdraget?

– Att det just var ett uppdrag för ett U-17-lag. Det brukar betyda att man har bra med stöttning från föreningen, organisationen är bra, att det är en bra nivå på spelarna och det verkar det vara. Det känns mycket bra,

Berätta om din fotbollsbakgrund.

– Började min resa både som spelare och tränare i en förortsförening i Göteborg vid namn Marieholm BOIK. Märkte snabbt att varken kroppen eller talangen höll för att spela på någon vidare hög nivå och mitt intresse för ledarskapet gjorde att jag blev tränare i stället. Efter Marieholm så gjorde jag tre år i BK Häcken där jag mest var med P97. Studierna och livet tog mig sedan vidare till Stockholm och Djurgårdens IF där jag var i tre år och nu är jag här.

Du kommer närmast från Djurgårdens IF. Hur länge var du där och i vilka roller?

– Var som sagt där i tre år och jobbade mest med akademilagen men också med P01:2.

Vem är du utanför planen då?

– En person som drivs av att utvecklas, utveckla människor och föreningar/företag. Älskar att vända och vrida på saker. Det har gjort att jag bl.a. är med i en musikal och håller på att starta ett eget företag. Förutom att ha koll på idrotten så umgås jag med min flickvän, kompisar och träffar gärna nya människor.

Det här blir blott andra säsongen KB har trappstegen från U-17 till U-19 och A-laget som nästa säsong spelar division 2. Vad tror du om klubbens chanser att hävda sig i Stockholmsfotbollen?

– Med tanke på strategin klubben har så tror jag chanserna är stora. Klubben växer redan och när man vet man vad man får när man kommer till KB, så ökar det chansen att den växer och blir ännu bättre.

Sist men inte minst. Hur firar du julen?

– Genom att kolla på Kalle, äta god mat, umgås med familj och vänner. Självklart blir det fotboll, JVM, träning, jobb och vila också.

KB önskar Mattias en god gul och stort lycka till med uppdraget som huvudtränare för klubbens U-17-lag den kommande säsongen.
/red