Klart: Tre nya resurser ansluter till staben runt F-15

kb-pelleNyheter

Nu gör KB klart med tre nya resurser till tränarstaben för F-15. Alice Lindvall, 16, och Rebecca Janssen, 16, ansluter som assisterande tränare till F-15. Både Alice och Rebecca har nyligen flyttas upp till Damlaget inför denna säsong och kommer nu också fungera som assisterande tränare till huvudtränare Antonio Fernandez. Antonio kommer praktiskt agera mentor åt Alice och Rebecca i sina roller. Båda var förra året ledare i våra två lag, F-09 och F-10. De planerar under året gå både den interna utbildning, där de introduceras i den nya utvecklingsplanen för våra ledare och tränare, samt även gå utbildningar via STFF och framför allt tränarutbildningen Diplom C.

Vi kan också meddela att Anders Carbonnier som är fysiologiskt ansvarig för U-18 och U-19 på pojksidan nu också ansluter till staben runt F-15. Han kommer vara med och lägga upp den fysiska träningen tillsammans med Antonio för att arbeta förebyggande och bygga upp det fysiska för tjejerna.

Det är jättekul att vi kan rekrytera internt och få en naturlig återväxt på ledarsidan i föreningen. Vi har redan sett det på pojksidan där bl a Naphet Howard (P-05 Vit), Christian Lundin (P-05 Gul) och Fagun Alam (P-06 Grön) både spelar i U-19 och är tränare för yngre lag. Det här är en jättepositiv trend som vi vill bygga vidare på. Det går inte att understryka tydligare hur viktigt det är att vårda denna typ av resurser i föreningen och det ger en enorm skjuts i verksamheten. Goda förebilder för yngre spelare och inte minst ett viktigt värde för individerna själva när det kommer till att utveckla sig själva och sitt ledarskap, säger Pelle Brädefors, Klubbchef.

Vi hälsar Alice, Rebecca och Anders välkomna i sina nya roller runt laget och önskar dem lycka till under säsongen.

/red