Klart: Välkommen till Karlbergs BK Johan Wilny

kb-pelleNyheter

Som vi tidigare meddelat så sker det organisatoriska förändringar i Karlbergs BK. Föreningen har t ex tillsatt Thomas Bahnson som Sportchef Flick/Dam och det innebär ju att Thomas kommer fokusera på tjejsidan och en långsiktig målsättning att etablera ett damlag samt stabilisera och utveckla tjejfotbollen på sikt. Vi har nu nöjet att presentera motsvarande funktion på pojksidan. Därför har nu Karlbergs BK rekryterat Johan Wilny, 40 som ny Sportchef Pojk. Wilnys roll innebär att han är ytterst ansvarig för samtliga pojklag från 8-19 år. Han är sportsligt och organsiatoriskt ansvarig och kommer tillsammans med övrig organisation arbeta för att utveckla hela ungdomssidan samt föreningen i stort där tonvikt ligger på att skapa ett bättre stöd till våra ledare och lag ute på fältet.

Detta är något som vi eftersökt en längre tid och i takt med att vi växer så krävs det att organisationen anpassas till de behov vår förening har, säger Klubbchef Pelle Brädefors. Jag är väldigt glad över denna rekrytering och jag tycker den rimmar väldigt bra med den fas vi nu går in i. Vi har växt enormt under en lång tid och genom denna rekrytering fokuserar vi på att säkertsälla kvallitet och ge vår organisation, däribland våra tränare och ledare, en person som kan handleda, stötta och utveckla lagverksamheten på nära håll. Wilnys fokus är att finnas direkt i verksamheten och följa lagen samt ledare och ge dem både stöd i träning och på matcher, men också utbildning för att säkerställa att vår spelarutbildning utvecklas och kvaitetssäkras.

Wilny kommer närmast från en tjänst inom Djurgårdens IF där han totalt arbetat i ca: 15 års tid. Wilny har lång och bred erfarenhet av både rollen som Sportchef på ungdomssidan, men också som tränare på bredd- och elitnivå. Han har tränat på olika nivåer i föreningar som Älvsjö AIK där han både varit på pojksidan och A-laget som tränare, Huddinge IF U-17 och Damlag, Arameiska/Syrianska A-lag och Djurgårdens IF Akademi. Han har även varit instruktör på Engelbrekt fotbollsprofil samt varit projektledare för Djurgårdsandan under 4 år. Med Wilny får vi en mycket kompetent fotbollsmänniska med massor av erfarenhet och ett starkt ledarskap, sen är han ju en mycket sympatisk och trevlig person också, säger Brädefors.

Jag har följt Karlbergs BK under en tid och imponeras av den utveckling som föreningen har. Allt ifrån hur A-laget bedrivs till hur undgdomsverksamheten växt och det känns därför väldigt inspirerade att ansluta till Karlbergs BK. Det finns mycket jag känner att jag kan bidra med genom min erfarenhet och mina ideer. Det känns perfekt för mig att komma hit och det ska bli riktigt kul och inspirerande att ta mig an denna utmaning. Vi har i grunden ett gemensamt tänk kring hur vi ska försöka utveckla ungdomssidan ännu mer och jag har en del ideér för hur vi kan ta nästa kliv i vår utveckling, säger Johan Wilny.

Johan Wilny påbörjar sin tjänst 1 september och vi säger varmt välkommen din klubb i Vasastan och på Kungsholmen!

/red