Klart: Välkommen till Karlbergs BK Martin Westerberg

kb-pelleFrån kansliet

Karlbergs BK förstärker organisationen på kansliet med en ny funktion som; Föreningskonsulent. Efter att Thomas slutat så har ledningen tittat på hur vi bäst ska möta framtiden och få den bästa och mest effektiva organisationen på plats. Arbetet har grundats i att vi behöver en rekryteringar som tar oss ytterligare några steg fram i vår utveckling och som möter våra utmaningar framöver. Vi växer kraftigt och kraven på spetskompetens i organisationen har ökat med tiden. Det får vi nu då Martin nu ansluter till ett mycket kompetent team där de tidigare rekryteringar på den sportsliga sidan i Thomas Banhson och Johan Wilny redan finns. Vi välkomnar Martin Westerberg, 26, till Karlbergs BK.

Martins roll är väldigt mångfaciterad. Han är vårt administrativa nav i föreningen. Stort ansvar gentemot övrig organisation i olika driftsfrågor. Medlemmar, lagledare, material, plantilldelning, LOK, café och övriga kanslifrågor. Det är en av föreningens viktigaste servicefunktioner. Han kommer även att vara en stor del i den sportsliga ledningen tillsammans med Thomas, Lennart och Johan. Martin kommer samtidigt arbeta med strategiska frågor där fokus ligger på att effektivisera sitt eget arbete, men också för att se över hur vi kan öka våra intäkter i föreningen. Cuper, arrangemang, marknadsinsatser och ökade bidragsintäkter är några av de områden som Martin kommer arbeta med.

Martin kommer också att ta över Amanda Bodéns arbete som knatteansvarig. Att vi väver in denna roll ser vi som positivt nu när det har växt sig så stort. Vi har idag 300 barn och 15 ledare i vår knatteverksamhet. Det blir en del admin att hantera så det passar bra att samma person ansvarar för det övergripande. Det innebär att Martin kommer ha ett personal- och rekryteringsansvar samt handleder utbidning av våra ungdomsledare i den delen av verksamheten, förklarar Klubbchefen Pelle Brädefors,

Han är utbildad Civilekonom, inriktning Managment & Organisation och har tidigare bl a arbetat som säljare på Viasat och nu senast som Account Manager på Canal Digital. Fotbollsmässigt så har Martin redan i tidig ålder både utbildat sig till domare och tränare. Han har sedan flera år tillbaka varit tränare i KB:s P-02 och även extra resurs i P-06 Gul.

I Martin får vi en jättebra och kompetent person. Hans erfarenheter tidigare talar för sig själv. Han är driven, engagerad, strukturerad och extremt välutbildad. Det är en stor fördel att han sedan tidigare känner föreningen och vår ambition samt värdegrund. Jag skulle säga att vi får en unik person som har ett starkt ledarskap och är noggrann samt har ett strategiskt fotbollstänk som passar Karlbergs BK perfekt, säger Brädefors.

Jag är otroligt laddad och bara väntar på att få komma igång. Jag känner att jag har mycket att bidra med utifrån min bakgrund och staben som redan finns på plats ska bli kul att arbeta med. Min ambition är att utvecklas i rollen och vara en del av den utveckling som KB genomgår och genomgått de senaste åren. Det är en förening i tillväxt samtidigt som det innebär att vi måste fortsätta professionalisera verksamheten för att erbjuda bästa möjliga förutsättningar för barn och unga på och runt Kungsholmen, säger Martin Westerberg.

Det känns fantastiskt inspirerande att få bidra inom föreningslivet med min bakgrund ifrån den kommersiella företagsvärlden. Framförallt möjligheten att dagligen få vara på plats och arbeta med det roligaste jag vet, fotboll och det fotbollen ger tillbaka till de aktiva. Mitt mål nu och det som känns så spännanade är att det tydligt finns en röd linje ifrån knatteverksamheten hela vägen uppåt i åldrarna. Där är en förening i medvind som stadigt växer och erbjuder en god fotbollsutbildning, kommenterar Martin.

Det jag främst kommer bidra med till KB är ett outtröttligt engagemang. Som person är jag fokuserad och målinriktad. Jag gillar att bidra till helheten och att vara en del av ett större sammanhang. Jag har även utvecklat god förmåga att driva igenom projekt genom tidigare anställningar. Men framförallt ser jag fotboll som en social konstruktion och fotboll handlar om att bygga lag baserat på individer och deras förmågor. Utifrån detta perspektiv vill jag bidra med att alla ska få möjlighet att glänsa utifrån det man bidrar med till KB, allt ifrån knatteledare till föräldratränare och kollegor.

Vi ser fram emot att se Martin på kansliet i sin nya spännande roll. Martin börjar sin tjänst 3 oktober.

/red