Klart! Varmt välkommen till Karlbergs BK Kianoosh Mostaghimi

kb-pelleNyheter

Efter ett par månaders process och bland flera bra kandidater föll valet till slut på Kianoosh Mostaghimi 41 år. Kia, som han kallas till vardags bor i KB-land, närmare bestämt i Birkastan och blir ny chefstränare för Karlbergs BK U-19.

Kia kommer in och tar över laget efter Solomon Seyoum som valt att söka sig vidare till att arbeta med lite yngre spelare i Värmdö. Vi passar på att tacka Solomon för ett mycket bra jobb och önskar honom lycka till framöver.

Kia beskriver sig själv som en oerhört noggrann och utvecklingsinriktad tränare som ställer höga krav på  spelare han arbetar med, samtidigt är det väldigt viktigt att alla i laget inklusive ledare arbetar som ett starkt team för att nå framgång, berättar Kia.

– Det är med stor ambition och stark entusiasm jag ser fram emot att få arbeta med denna grupp spelare och övriga ledare, det finns en stor potential i det jag sett hittills. Min viktigaste och huvudsakliga uppgift är att utveckla spelarna så de kan ta nästa steg till seniorfotbollen, och att få göra det i en matchmiljö som är i Sveriges näst högsta U19-serie gör det extra stimulerande.

– Vi är oerhört glada att kunna knyta till oss en så bra personlighet och kompetent tränare som Kia till KB:s verksamhet, säger Sportchef Johan Wilny.

– Jag själv har tillsammans med Solomon arbetat med gruppen under 2017, och kommer att under 2018 vara ett bollplank och mentor åt Kia för att spelarna ska kunna ges den absolut bästa möjliga utvecklingsmiljö vi i KB kan ge.

Kia arbetar vid sidan av detta uppdrag som distriktsförbundskapten för Stockholms Stadslag P-03 samt instruktör för tränarutbildning UEFA C och UEFA B åt StFF. Vidare har Kia tidigare bland annat varit U21/U19 tränare i Syrianska FC samt assisterande förbundskapten för Irans A-landslag. Kia börjar sitt uppdrag 1 januari 2018. Ytterligare resurs till U-19 är på gång och en assisterande tränare ska rekryteras inom kort.

Vi hälsar Kianoosh välkommen och önskar honom ett stort lycka till i sitt uppdrag för Karlbergs BK!

/red