Klart: Varmt välkommen till Karlbergs BK Timmy Säberg!

kb-pelleNyheter

Efter en tids rekryteringsarbete står det nu klart att Karlbergs BK anställer Timmy Säberg, 25, som Sportchef för innebandyverksamheten. Timmy har redan, trots sin ringa ålder, en mängd erfarenhet som spelare. Men också som ledare och framför allt är han en riktigt driftig kille säger Pelle Brädefors, Klubbchef Karlbergs BK. Timmy har utbildningar både från Svenska innebandyförbundet och genom en specialinriktning mot innebandy från John Bauer Idrottsgymnasium. Hans meriter som spelare sträcker sig ända upp till allsvensk nivå. Timmy är även mycket noggrann, strukturerad och har erfarenhet att arbeta mot högt uppsatta mål i sitt civila yrke som säljare. Det är det som tillsammans med den ödmjuka och positiva personlighet gjorde att vi fastande för Timmy. Detta kommer bli ett oerhört lyft för Karlbergs BK generellt och för innebandyn i synnerhet.

Timmy kommer inledningsvis ansvara för att våra 6 lag kommer får det sportsliga och organisatoriska stöd de behöver för att utvecklas och stabilisera sig. Hans uppgifter är samtidigt att utveckla hela ungdomsverksamheten med att bl a införa en röd tråd i spelarutbildning. Timmy ska även tillsammans med föreningskonsulenten Martin Westerberg arbeta med att säkerställa utbildning, anställa tränare och se till att träningar samt matcher blir så pass bra att vi kan växa med hela vår verksamhet.

Kvalitet i verksamheten är det som avgör om vi kan växa och bli Kungsholmens största innebandyförening framöver. Vi vill ge barn som vill spela innebandy på Kungsholmen ett bra och genomtänkt pedagogiskt alternativ. Där fler barn, föräldrar och ledare får vara en del av KB-familjen, säger Pelle Brädefors.

Timmy börjar sin tjänst som Sportchef måndagen den 20 november. Tjänsten är till att börja med på 25 % med förhoppning att det kan öka i takt med att verksamheten växer.

Redaktionen fick ställa några korta frågor till Timmy. Varmt välkommen till Karlbergs BK. Du är ny Sportchef i Karlbergs BK, hur känns det?

Tack så mycket. Det känns otroligt roligt och spännande att få chansen att vara med och utveckla innebandysektionen som startade upp i höstas.

Vad visste du om Karlbergs BK innan du såg annonsen och skickade in ansökan?

Karlberg som fotbollsföreningen hade jag rätt bra koll sedan innan. En förening med ordning och reda. Att jag fick nys om att Karlberg startat upp en innebandysektion var i samband med att att det stod klart med herrlagens serieindelning.

Om du skulle beskriva lite dina tankar kring uppdraget, vad kommer du att du kunna bidra med?

Det är ett tufft uppdrag, som kommer kräva ett stort engagemang där den största utmaningen ligger i att hitta bra hallförutsättningar för att kunna bedriva en bra verksamhet. Det jag vill kunna bidra med är en överblick och en röd tråd som skapar rätt förutsättningar för alla barn och ungdomar att ha roligt och kunna utvecklas.

Vad är dina förväntningar/målsättningar på dig själv och föreningen inför ditt nya uppdrag?

Förväntningarna och målsättningen ligger i att skapa den bästa innebandyföreningen på Kungsholmen för innebandyspelare att utvecklas i och ha roligt tillsammans.

Vi tackar Timmy och önskar honom varmt välkommen samt lycka till i sitt nya uppdrag i Karlbergs BK.