Klart: William Sheriff till Karlbergs BK

Lennart SandahlNyheter, Senior

Tabelltvåan Karlbergs BK förstärker truppen inför hösten. Den 19-årige yttermittfältaren William Sheriff ansluter från AIK.

KB är överens med AIK om en övergång för den kvicke kantspelaren William Sheriff. 19-åringen, som tillhörde storklubbens A-trupp så sent som förra hösten, tillbringade vårsäsongen i division 1-klubben Nyköpings BIS.

Nu fortsätter han fotbollskarriären på Kungsholmen och i den röda Karlbergströjan.

– Det är kul att William har valt oss för att få fart på karriären igen. Vi har flera spelare som är i samma situation och vi tror att han kan hitta spelglädjen här i ett gäng där han känner många spelare sedan tidigare, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.

Sheriff har spelat fyra pojk- och juniorlandskamper för Sverige och sportchefen Lennart Sandahl är nöjd att knyta ännu en lovande spelare till klubben.

– Jättekul att William väljer Karlberg. Han har mycket fotboll i sig, är explosiv, teknisk och dessutom en härlig kille som passar in i vår unga trupp. Tränarstaben med Kalle Karlsson i spetsen är väldigt duktiga på att förädla lovande spelare och jag blir inte förvånad om spelare i den nuvarande truppen snart blir aktuella för spel i högre divisioner.  Jag vill också tacka AIK Fotboll för en smidigt skött övergång.

William Sheriff är spelklar till helgens match mot Syrianska Kerburan.

Läs FotbollDirekts artikel: Nu lämnar talangen AIK – klar för uppstickarklubb

Foto: Magnus Neck