Knatteverksamhet för barn 5-7 år (2014-2012)

– Den bästa starten på ditt barns fotbollsresa!

Karlbergs BK är idag Kungsholmens största idrottsförening med drygt 1 000 medlemmar. Med anor från 1912 har vi en rik tradition av att ta hand om barn & ungdomar. Genom åren har vi fostrat landslagsspelare i både fotboll & ishockey. I dag bedriver vi verksamhet i innebandy & fotboll.

Knatteverksamheten är en mycket omtyckt introduktion till Karlbergs
BK och fotbollen. Här lägger vi grunden för ett fysiskt aktivt och
berikande idrottsliv. Barnen ges möjlighet att bekanta sig med hur
det är att delta i ett lag och att spela fotboll med sina kompisar. Som förälder får du en lugn och trygg inskolning till föreningslivet och din roll som idrottsförälder. Vi tar hand om träningen de första åren och ni stöttar från sidan.

Vi tror starkt på den långsiktiga satsning vi gjort sedan 2012 på
kvalitativa & utbildade ungdomsledare & verksamhetsledare i knatteverksamheten. Att vi varje år har över 300 barn mellan 5-7 år gör att vi bara vill bli ännu bättre på att ge de bästa förutsättningar vi kan för just ert barn.

Varmt välkommen till Karlbergs BK!

Från knatte till senior – Sedan 1912

PF-2014 (första året i KB)

Fr.o.m januari 2019 är det möjligt att anmäla sitt barn till PF-14. Vi startar igång i april. Knatteverksamheten leds av föreningens ungdomsledare som i sin tur handleds av föreningens Knatteansvarig. Vi vill att varje barn och förälder ska få en så bra start som möjligt. Det är ibland svårt att veta om barnen kommer trivas och vill fortsätta spela, därför avvaktar vi med att rekrytera ledare ur föräldragrupperna till senare. Alla barn födda 2014 får under 2019 en KB T-shirt och en vattenflaska.

PF-2013 (andra året i KB)

Verksamheten fortsätter på samma sätt med skillnaden att Knatteansvarig under detta året breddar sitt fokus även till föräldrarna. Tanken är att vi rekryterar in föräldrar för att de ska kunna ta över och driva lagen själva lagom till inomhussäsongen (med start i november) året då barnen fyller 6 år. Vi tror att vi bygger en sund och väl fungerande organisation kring laget och att föräldrar nu är redo att ta ett större ansvar. Knatteansvarig utbildar tränare och lagledare under hösten.

PF-2012 (tredje året i KB – Lagverksamheten)

Nu drivs lagen av föräldrar. Minst 3-4 tränare och 1-2 lagledare behövs för en stabil organisation. Några träningsmatcher kan planeras in så att barnen får känna på matchspel inför kommande års seriespel (från 8 år).

Medlem och sektionsavgiften: 1 200 SEK (Från augusti 700 SEK. Från oktober 450 SEK). Och då ingår träning på konstgräs och inomhus, Knatteansvarig, KB:s utbildade ungdomstränare samt ett klädkit för alla nya barn födda 2014.