Konyaspor – KB 2–1

MelkerMatchreferat 2015, Senior0 Comments

En olycksminut precis före paus förstörde för Karlbergs BK i bortamötet med Konyaspor.

KB började bäst i torsdagens viktiga möte på Alby BP. Gästerna skapade flera lägen på fasta situationer och fick ett par vassa lägen att ta ledningen. Ömer Erdal sköt över från nära håll och Christofer Garofalo nickade precis utanför efter en hörna.
Konyaspor hade också ett par fina lägen. Ledningsmålet kom i den 44:e minuten när hemmalaget anföll snabbt och Taner Kocak Culcu bröt in från vänsterkanten och sköt intill den första stolpen.
Innan halvleken var över hade Konyaspor ökat på ledningen. På en hörna dök Taner Kocak Culcu upp vid första stolpen och nickade in 2–0.

Karlberg flyttade upp spelet direkt i andra halvlek och skapade tryck. Reduceringsmålet som gav kontakt kom redan efter fem minuter då Sebastian Silva nickade in hörnan från Anders Lindskog.
KB lyckades dock inte hålla i forceringen. Konyaspor, som fick kontringsspela hela andra halvlek, hade lägen att avgöra matchen. Det var först med kvarten kvar som KB återigen började skapa möjligheter. Inhopparen Måns Sörensen fick den bästa då Jawad Lahlou serverade honom med en utsökt passning, men skottet gick över. I slutsekunderna nickade Ivan Förlin precis över ribban. KB hade kunnat få straff i slutminuterna när Christofer Garofalo fick en tryckare i ryggen, men domaren viftade avvärjande.
Sebastian Silva var starkast hos gästerna.

Konyaspor–Karlbergs BK 2–1 (2–0)
Mål, KB: 2–1 (50) Sebastian Silva (Anders Lindskog).
Publik: 120.