Konyaspor – KB 2-2

kb-andersMatchreferat - tidigare år, SeniorLeave a Comment

KB-Akropolis_2013_600x290

Ömer Erdal gjorde det viktiga reduceringsmålet. Arkivfoto: Anders Jansson.

Herrlaget säkrade i praktiken serieplats i söndags då laget lyckades ta en pinne borta mot topplaget Konyaspor. KB gjorde en mycket stark insats då matchen slutade 2-2 efter att hemmalaget lett med 1-0 i paus och 2-0 efter en timme.

Webbredaktionen ställde några frågor till lagets assisterande tränare efter matchen.

Vad visste ni om motståndet?

– En riktigt tuff match. Vi mötte ett Konyaspor som har en väldigt tydlig och klar spelidé, där deras väldigt duktige forward (nr 7) är ett ständigt hot. De söker honom både i djupet och på fötter och han gör det riktigt bra. Detta visste vi innan fighten ens började och vi såg inga överraskningar.

Hur började matchen?

– Första halvlek börjar helt ok för oss, med ett tydligt presspel och fina kombinationer. Vi skapar dock inga solklara chanser, men möjligheterna fanns där.

Efter cirka 20 minuter faller vi ifrån vårt spel och börjar spela alldeles för svårt. Vår första touch är inte bra, vilket leder till att vi får kriga i defensiven mer än vi skulle behövt. Det gjorde också att vi kommer in sent i många dueller och vi drar på oss frisparkar, analyserar Roger.

De gjorde sitt första mål strax innan paus?

– Ja och just en sådan frispark från kant blir dräpande, då deras andre forward får springa ganska ostört rakt in i vår box och skarva in 1-0. Resten av halvleken blir en konstant press ifrån Konyaspor och vi får fokusera oss på att hålla boxen ren. Halvtidsvisslan blir ganska skön att höra,och vi får en chans att snacka ihop oss.

Och andra halvlek började inte bättre?

– Vi börjar andra helt ok, precis som i första. Vi trycker på och kommer igen till några halvchanser som vi skulle gjort bättre. Grims kommer in i halvtid och ger oss lite energi och fysik, vilket hjälper. Men, så kommer 2-0 där deras duktige forward vinner en en-mot-en duell med Fredrik och kan trycka dit sitt mål för dagen.

0-2 efter en timme. Hur vände ni på det?

Nästan direkt gör vi två byten, där Ömer och Atilla kommer in. Ömer är på planen i knappt en minut innan han bryter in från kant och trycker in 1-2 i bortre hörnet. Bra individuell prestation.

– Vi spelar nu 4-4-2 med både Grims och Ömer på kanterna, vilket gör att vi stundtals lirar med fyra forwards. I vår press och ambition att gå framåt för kvittering, kommer sedan Konyaspor fram i flertalet chanser. Francis gör ett par fina räddningar, men det skall han göra.

För en gångs skull var det KB som gjorde mål i slutsekunderna

– 2-2 kommer med ingen tid alls kvar på klockan, och Ruan (Carlos Da Silva Cantilio) trocklar sig förbi deras back i högra hörnet utav straffområdet. Han drar på ett skott som tar på deras mittback och studsar in. Stor glädje hos alla spelarna förstås och det kändes nästan som en vinst.

Ärligt talat, förtjänade ni en pinne idag?

– Vi skall vara nöjda med en poäng en dag som denna, då Konyaspor är ett riktigt duktigt lag. Sett till skapade målchanser så skall de självklart vinna. Men, fotboll handlar om att få in bollen i kassen och idag lyckades vi göra det två gånger.

Nästa helg spelas sista hemmatchen och då kommer Enköping på besök. Då har KB chansen att, även i teorion, säkra division 2-platsen genom att ta minst en pinne.

/red

Laget: Francis Ngono Ndzengue – Youssef Lahlou, Oliver Lee Gilford, Fredrik Arvidsson, Anders Lindskog – Jonathan Partin (K), Jonathan Ederström – Måns Sörensen (Atilla Engin Köksal, 60:e), Johannes Bengtsson (Michael Grims, 46:e), Christofer Garofalo (Ömer Erdal, 68:e) – Ruan Carlos Da Silva Cantilio.

Målen:

1-0 Culcu Taner Kocak (41)
2-0 Özgür Yasar (60)
2-1 Ömer Erdal (70)
2-2 Ruan Carlos Da Silva Cantilio (90)