Kousis debuterade mot förra klubben: ”En sämre version av Manolas”

Lennart SandahlNyheter, Senior

I söndagens division 2-premiär tävlingsdebuterade Alexis Kousis i mittlåset för Karlbergs BK. Han gjorde det mot sin förra klubb Gamla Upsala och stod för en stark insats i 1-1-matchen. ”I samband med att jag flyttade tillbaka till Stockholm kändes det som ett seriöst och utvecklande lag att satsa på”, säger 22-åringen.

Hemsidan passade på att ställa ett gäng frågor till den förre Vasalunds- och Gamla Upsala-spelaren.

Välkommen till KB! Hur kommer det sig att du valde spel i Karlbergs BK?
– Jag fick upp ögonen för Karlberg i samband med den gångna säsongen där laget presterade bra och ville spela fin fotboll. Vissa spelare har jag känt sen innan och det bidrog också. I samband med flytten tillbaka till Stockholm kändes det som ett seriöst och utvecklande lag att satsa på.

Beskriv dig själv som försvarsspelare.
– Som försvarsspelare är jag mer av den snabba, följsamma mittbacken. Jag är brytningssäker och bra en-mot-en. En sämre version av Manolas.

Vad är målsättningen med säsongen för egen del?
– Med bra träning och fri från onödiga skador ska jag försöka bidra med min del för att vi ska dels hålla mest nollor i serien, men också utveckla mina styrkor och brister för att förhoppningsvis kunna ta nästa steg uppåt.

Är det någon lagkamrat du är extra imponerad av så här långt?
– Det är många duktiga spelare, framförallt tekniskt. Ska jag ta ut någon tycker jag nog Gabbe (Gabriel Beckman) är väldigt skicklig på mitten med sin blick och finess.

Hur tror du att KB står sig i division 2 den här säsongen?
– Serien blir väldigt intressant i år med många nya lag. Det känns som att, med den arbetskapacitet som vi bygger och bollinnehav vi besitter, kan hota om topplacering.

/red