Kousis inför cupmatchen: ”Vi måste respektera motståndet”

kb-redNyheter, Senior

Alexis Kousis har varit skadedrabbad under försäsongen. Onsdagens kvartsfinal i Stockholm Cup mot Skogås/Trångsunds FF blir försvararens första start på ett halvår.

Comeback senast med ett sent inhopp mot Täby FK. Hur kändes det att vara tillbaka efter en lång tids frånvaro?
– Alltid skönt att vara tillbaka och ute på planen, det är därför man spelar. Jag har dragits med mycket skador och sjukdomar men hoppas att det var det sista för denna säsong.

Hur har det varit att se laget från sidan?
– Nostalgi såklart, senast jag lirade en tävlingsmatch var ett halvår sen. Man vill hoppa in och lira med grabbarna, speciellt när spelet är på topp. Vi har gjort en stark inledning där vi dominerar oftast under matchens senare skede. Visar prov på stark karaktär och konkurrensen i laget gör att nivån har höjts ett snäpp.

Du var en given startspelare i fjol. Vad är målsättningen för dig nu?
– Målsättningen är att komma tillbaka så stark och redo som möjligt för att kunna bidra. Vill alltid utvecklas och slipa på detaljer, hjälpa laget i tuffa matcher och fortsätta på segertåget. Grabbarna har gjort det bra så det handlar om att visa framfötterna igen och jobba sig in successivt.

Cupmatch i Sthlm Cup mot Skogås/Trångsund. Hur går tankarna inför kvartsfinalen?
– Alltid lurigt med cupmatcher, då lag från lägre divisioner oftast är extra taggade. Det är ju divisionsskillnad, men tre handikappstraffar och ett troligtvis lågt försvarande lag är inte alltid lätt. Gör vi rätt saker och följer vår spelidé samtidigt som vi respekterar motståndet, då tror jag det går bra. Skogås har inte tagit sig hit av en slump, så de blir intressant att se vad de har att komma med.

FAKTA
Namn: Alexis Kousis. Född: 1994. Moderklubb: IFK Stockholm. Övriga klubbar: IFK Aspudden, Vasalunds IF, Gamla Upsala SK. Kom till KB: 2017 (från Gamla Upsala). Totalt antal tävlingsmatcher för KB: 31 (varav 29 starter). Mål: 2. Matcher i serien 2019: 1 (0 starter).

Matchen spelas på Nytorps Mosse IP i Trångsund ikväll, onsdag, med avspark 20.00.