Kousis inför toppmötet mot Stocksund: ”Mycket står på spel”

RedaktionenNyheter, Senior

Foto: Pierre Andersson och Idrottsfoto

Efter fyra raka segrar i serien bromsades KB:s segersvit mot Täby (0-0). På nationaldagen väntar en toppmatch mot andraplacerade IFK Stocksund. Avspark 14:00 på Stadshagen! Kom och stötta laget och läs vad mittbacken Alexis Kousis har att säga inför matchen.

Sist lagen möttes tidigt på säsongen slutade matchen 1-1 i Danderyd. Michel Montero gav Karlberg ledningen i en första halvlek där KB var det bättre laget. Tyvärr fick storsatsande Stocksund en biljett tillbaka in i matchen och kvitterade på en straff innan paus. I andra halvlek låg nästa mål i luften åt båda håll, men inget lag lyckades näta.

Nu väntar returen på Stadshagen och KB:s backklippa Alexis Kousis är taggad inför uppgiften.

0-0 mot Täby på en svårspelad matta. Vad säger du om vår insats?
– Insatsen var helt ok. Vi kommer inte riktigt upp i nivå och det kan dels ha att göra med mattan, och dels kanske lite med indirekt underskattning. Vi tror att det ska flyta på av sig självt som det gjort på sistone. Planen gör det svårt för oss att etablera vårt spel som vi är vana vid och ger oss inte riktigt det momentum och den trygghet vi känner i att rulla bollen.

– Vi tar därför inte fullt initiativ i matchen utan låter det mer gå mot ett spel som passar dem. Täby ska ha att de är disciplinerade och följer exakt sin matchplan med ett defensivt tänk och omställningar, så det var inte en lätt uppgift.

Formen är annars god i laget och det är hård konkurrens om platserna. Vad säger du om din egen insats den här säsongen?
– Formen är väldigt bra och det syns hur laget spelar med självförtroende. Det är extra viktigt för ett spelförande lag att alla är med och tror på idén och samtidigt känner att den ger utdelning.

– Konkurrens är bland det viktigaste i ett lag för att utveckla spelare individuellt och samtidigt höja nivån i laget. Alla måste visa sin bästa sida och hålla jämn nivå för att vara med. Vi har hungriga unga grabbar som tar för sig och det är kul att se.

– Jag tycker att det för egen del har det gått ganska bra. Jag fick chansen efter några matcher och tycker det känts tryggt i försvarsspelet. Fem raka hållna nollor är ett kvitto på att vi har fått försvaret att fungera och synka. Jag känner att jag har mycket mer att ge och måste höja och utveckla alla delar i mitt spel, främst det offensiva, för att ta nästa steg framåt.

Nu väntar Stocksund hemma på Hagen. En viktig match i toppen. Hur går tankarna, vad måste vi se upp med och vad blir nyckeln?
– Det är en tidig ”seriefinal mini”. Mycket står på spel och den som lyckas ta tre poäng är ett stort steg närmare att knipa avancemangsplats. Det är en match vi absolut inte vill förlora.
Stocksund är ett erkänt skickligt lag med vass spets där framme.

– Vi måste vara vaksamma på deras hot bakom och den allmänna offensiva press de sätter med hela laget. De hade det också lite trögare i början, men det verkar ha släppt och båda lagen är i väldigt bra form. Allt bygger upp för en succématch.
Nyckeln blir att förvalta de lägen vi får i sista tredjedel, samtidigt som vi är resoluta i försvaret. Vinna 1 mot 1 dueller och inte ge initiativet till dem. Stadshagen är vår!

Välkomna till Stadshagen klockan 14:00 imorgon onsdag (nationaldagen). Entré 50 kr (kontant eller swish).